ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα εκλογής των νέων οργάνων – Τι συμβαίνει με τα πάνελ και τη Νέα Αριστερά

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα εκλογής των νέων οργάνων – Τι συμβαίνει με τα πάνελ και τη Νέα Αριστερά
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Κατά τη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποφασίστηκε ο Φεβρουάριος να είναι μήνας εκλογών για τα συντονιστικά όργανα των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών, καθώς και για τους συνέδρους, με ορόσημο το συνέδριο από τις 23 μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα.

Όπως πληροφορείται, πάντως, το CNN Greece η νέα Κεντρική Επιτροπή και Πολιτική Γραμματεία του κόμματος το πιθανότερο είναι πως θα αναδειχθούν μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Κι αυτό για να μην δημιουργηθεί ένα νέο κύμα εσωστρέφειας πριν την κρίσιμη για την ίδια την πολιτική επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ μάχη των ευρωεκλογών.

Όσον αφορά τα ονόματα που θα συναπαρτίζουν την Επιτροπή Θέσεων ενόψει του συνεδρίου, θα ανακοινωθούν κι επικυρωθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως έχουν αντικατασταθεί και τα 102 μέλη της Κ.Ε. που αποχώρησαν από το κόμμα, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολλές συνεδριάσεις Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών με τις νέες συνθέσεις τους.

Η Νομαρχιακή Α’ Αθήνας, μάλιστα, ζήτησε από τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας της Νέας Αριστεράς που εκλέχθηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ, τους Νάσο Ηλιόπουλο και Δημήτρη Τζανακόπουλο δηλαδή, να παραδώσουν τις έδρες τους.

Χθες συνεδρίασε και η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με τη νέα της σύνθεση ύστερα από την αποχώρηση πέντε μελών της.

Στην Κουμουνδούρου, εξάλλου, ισχυρίζονται πως δεν έχει δοθεί κάποια οδηγία στους βουλευτές και στα στελέχη τους να μην εμφανίζονται σε τηλεοπτικές εκπομπές με «ομολόγους» τους της Νέας Αριστεράς.

Από την άλλη, ωστόσο, σημειώνουν με νόημα πως πολιτικός αντίπαλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνουν πατήματα σε άσπονδους και μη φίλους τους να ανακυκλώνουν μια αντιπαράθεση που έχει πλέον λήξει.

Γι’ αυτό και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει με δική τους πρωτοβουλία να μην συμμετέχουν σε πάνελ τα οποία στήνονται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για να δημιουργούνται τεχνητές εντάσεις.

Ο κ. Κασσελάκης, εξάλλου, σήμερα κι ώρα 12.30 θα επισκεφθεί το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, στο νομό Φθιώτιδας.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στη Λάρυμνα όπου και θα συζητήσει με κατοίκους.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ