ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεμπονέρας στην Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Στο διαζύγιο δεν φταίει μόνο ο ένας, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Τεμπονέρας στην Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Στο διαζύγιο δεν φταίει μόνο ο ένας, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί
Ο Διονύσης Τεμπονέρας

Για εμφανή απουσία συγκροτημένου αντιπολιτευτικού λόγου και για αδυναμία διατύπωσης συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής έκανε λόγο ο Διονύσης Τεμπονέρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Τόνισε, μάλιστα, πως όταν υπάρχει ένα διαζύγιο δεν φταίει μόνο ο ένας και πως η διάσπαση του κόμματος θα μπορούσε κατά ένα μεγάλο μέρος να είχε αποφευχθεί, εκφράζοντας πάντως τη βεβαιότητα ότι με αρκετά στελέχη και μέλη που αποχώρησαν από το κόμμα θα βρεθούν ξανά στην ίδια όχθη των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τεμπονέρας μίλησε για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που να εκκινεί από το έδαφος της Αριστεράς, να λειτουργεί ως ένα μεγάλο, πολυσυλλεκτικό κόμμα και να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα κι όχι ένα κόμμα της διαμαρτυρίας και της περιχαράκωσης, καλώντας στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού κυβερνητικού σχεδίου για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

«Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση ενός παλλαϊκού δημοκρατικού μετώπου για να μπορέσει να αποτελέσει τον κορμό του προοδευτικού χώρου.

Για να συμβεί αυτό απαιτείται πρόσθεση κι όχι αφαίρεση δυνάμεων, σύνθεση, υπέρβαση των αντιθέσεων του χθες, αλλά και πολιτική ωριμότητα. Κυρίως απαιτείται πρόθεση συμπερίληψης και συναντίληψης, αλλά και υψηλή συνειδητοποίηση της κρισιμότητας των στιγμών», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη διεξαγωγή του συνεδρίου, αλλά να μην είναι ένα «συνέδριο- φιέστα του αρχηγού», να δοθεί έμφαση στην προγραμματική πρόταση αλλά να είναι και καταστατικό και να διευκρινιστούν οι όροι διεξαγωγής του: «Να προκύψει σαφές χρονοδιάγραμμα και στοχοθεσία. Να είναι συνέδριο εξωστρεφές, όχι συνέδριο συσχετισμών.

Ναι στα περιφερειακά συνέδρια αλλά μετά το συνέδριο για να εκπέμψουμε το νέο μήνυμα και την εναλλακτική προοδευτική μας ταυτότητα. Πρώτα ορίζουμε τις πολιτικές και μετά απευθυνόμαστε στην κοινωνία. Να γίνει απρόσκοπτα ο προσυνεδριακός διάλογος», συμπλήρωσε ο κ. Τεμπονέρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ