ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει «βιτρίνα» ο ΣΥΡΙΖΑ με οκτώ νέα στελέχη στην πρώτη γραμμή

Αλλάζει «βιτρίνα» ο ΣΥΡΙΖΑ με οκτώ νέα στελέχη στην πρώτη γραμμή
Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Σωκράτης Φάμελος, η Ράνια Σβίγκου και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Η επιχείρηση ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, η οποία πέρασε μέσα κι από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο και την οριστικοποίηση του οδικού χάρτη για το συνέδριο του Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει και φρέσκα πρόσωπα στη «βιτρίνα».

Η ανανέωση προχωρά μέσα κι από την πλατφόρμα υποβολής βιογραφικών για τα think tanks, η οποία θα μείνει ανοιχτή μέχρι και την προσεχή Δευτέρα.

Παραλλήλως, αναδιοργανώνονται τα τμήματα του κόμματος με τους νέους συντονιστές τους με τους οποίους ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει άμεση συνεργασία.

Φιλοδοξία, εξάλλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα νέα πρόσωπα που θα βγουν μπροστά να μην έχουν «μόνο» πολιτική συγκρότηση ή να είναι άφθαρτα, αλλά και να παράγουν νέες ιδέες και να καλύπτουν σε γεωγραφικό μήκος και πλάτος όλη τη χώρα.

Νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή

Σε αυτό το πλαίσιο κι όπως πληροφορείται το CNN Greece, οκτώ στελέχη με αυτά τα χαρακτηριστικά θα βρεθούν πολύ σύντομα στην πρώτη γραμμή ενόψει και της μάχης επιβίωσης των ευρωεκλογών, το οποίο σημαίνει και συχνές παρουσίες τους στα ΜΜΕ, χωρίς πάντως να υποκαθιστούν τα στελέχη που συγκροτούν την Πολιτική Γραμματεία που έχει μετατραπεί σε Πολιτικό Κέντρο.

Οι δύο με αναφορά στο νομό Ιωαννίνων είναι ο νέος συντονιστής Στεγαστικής Πολιτικής, Θανάσης Οικονόμου, και η νέα αναπληρώτρια συντονίστρια Δικαιοσύνης, Λίλα Σουλελέ.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η αποχώρηση της βουλεύτριας Ιωαννίνων, Μερόπης Τζούφη άφησε την αξιωματική αντιπολίτευση χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε ένα μεγάλο νομό.

Χωρίς βουλευτή έχει μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Α’ Αθηνών ύστερα από την αποχώρηση του Νάσου Ηλιόπουλου και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Το κενό αντιπρoσώπευσης στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια θα επωμιστεί σε μεγάλο βαθμό η συντονίστρια Πολιτισμού, Τζένη Αρσένη.

Στην επίσης μεγάλη εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής αναλαμβάνει ρόλο ευθύνης η Αγγελική Λεβέντη, η οποία αναλαμβάνει και συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης.

Αναπληρώτρια συντονίστρια Τουρισμού θα είναι η Χρύσα Καραγιάννη η οποία προέρχεται από τα Δωδεκάνησα τα οποία έχουν μείνει χωρίς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του Ιουνίου.

Στη Δυτική Μακεδονία ξεχωρίζει η περίπτωση της Έφης Μιχελάκη, η οποία προαλείφεται για υποψήφια ευρωβουλεύτρια, ενώ στο Ρέθυμνο ύστερα από την αποχώρηση του Ανδρέα Ξανθού πρώτο βιολί θα είναι ο Θοδωρής Δουλουμπέκης.

Στον Έβρο, εξάλλου, και γενικότερα στη Θράκη θα είναι πιο έντονη η παρουσία όχι μόνο της πρώην βουλεύτριας Νατάσας Γκαρά, αλλά και της Κατερίνας Μπέρδου.

Περιοδείες Κασσελάκη σε ΗΠΑ, Αφρική και Αυστραλία

Στο μεταξύ, όπως πληροφορούμαστε ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει σε τρεις ηπείρους κυνηγώντας την ψήφο του απόδημου ελληνισμού για τις ευρωεκλογές, πέρα βεβαίως από το ότι θα «οργώσει» όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναμένεται να επισκεφθεί τόσο την Ανατολική όσο και τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική αλλά και την Αυστραλία.

Τι στάση θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες

Όσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για τις αμυντικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, κομματικές πηγές σημειώνουν πως πρέπει πρώτα να μελετηθεί στην κάθε του λεπτομέρεια το περιεχόμενο της σχετικής διάταξης πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ