ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η γκρίνια για το προσωπικό πρότζεκτ Κασσελάκη - Ο σχεδιασμός για προσυνέδρια και περιοδείες

ΣΥΡΙΖΑ: Η γκρίνια για το προσωπικό πρότζεκτ Κασσελάκη - Ο σχεδιασμός για προσυνέδρια και περιοδείες
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης φωτογραφίζεται με μια πολίτη κατά την περιοδεία του στην Αιτωλοκαρνανία στις 12 Δεκεμβρίου, 2022 Γ.Τ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ /

Προσωπικό πρότζεκτ του Στέφανου Κασσελάκη είναι οι απροειδοποίητες περιοδείες του, όπως αυτή που πραγματοποίησε χθες Τρίτη στην Αιτωλοακαρνανία.

Επιδίωξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι να ακούει αφιλτράριστα τα προβλήματα και τα αιτήματα των πολιτών στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης επαφής μαζί τους.

Οι πιο ολοκληρωμένες περιοδείες και με την κατάθεση προτάσεων από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ακολουθήσουν μέσω των περιφερειακών συνεδρίων που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα συνεχιστούν και μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Υπεύθυνος για τη διοργάνωση των περιφερειακών συνεδρίων έχει αναλάβει, όπως πληροφορούμαστε, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας, Άγγελος Τόλκας, με τον προγραμματισμό τόσο για τα περιφερειακά όσο και για τα θεματικά συνέδρια (για την ακρίβεια και τη στεγαστική πολιτική) να ανακοινώνεται κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη.

«Να γνωρίζει έστω ο τοπικός κομματικός μηχανισμός»

Οι απροειδοποίητες περιοδείες, πάντως, δεν τους βρίσκουν όλους σύμφωνους στην Κουμουνδούρου, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως θα πρέπει να ενημερώνεται τουλάχιστον ο τοπικός κομματικός μηχανισμός ώστε να είναι και πιο στοχευμένες και να ακούγεται πολιτικός λόγος που να αφορά και τα τοπικά ζητήματα.

Ο κ. Κασσελάκης, πάντως, «προειδοποιημένα» θα παραβρεθεί σήμερα στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80ή επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Θα παραστεί στις επιμνημόσυνες δεήσεις στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της μαρτυρικής πόλης και στη συνέχεια στο μνημείο του τόπου εκτέλεσης Καλαβρυτινών όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Στις 20:00, επίσης, θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο «Κύκλος Νέων Επιχειρηματιών» στο Avenue Hotel, Συγγρού 182. ​

Περιοδείες σε αμερικανικές πόλεις με έντονο ελληνικό στοιχείο

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο κ. Κασσελάκης θα συνδυάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων που θα κάνει στις ΗΠΑ με περιοδείες σε αμερικανικές πόλεις με έντονο ελληνικό στοιχείο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξάλλου, θα περιοδεύσει το επόμενο χρονικό διάστημα και σε ευρωπαϊκές χώρες με ισχυρή παρουσία του απόδημου ελληνισμού ενόψει φυσικά και των ευρωεκλογών.

Αμέσως μετά το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου θα υπηρετήσει την 20ήμερη στρατιωτική του θητεία.

Γκρίνια και για τα πρόσωπα

Από την άλλη, γκρίνια υπάρχει και για αρκετά πρόσωπα που στελεχώνουν την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και την Επιτροπή Θέσεων τα οποία ουκ ολίγοι στο κόμμα θεωρούν «καμένα» και πως δεν έχουν κάτι παραπάνω να προσφέρουν.

Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, αυτή η κριτική ακούστηκε και κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο.

Την ίδια ώρα, αρκετοί επισημαίνουν πως δεν δείχνει αυτοπεποίθηση η «εμμονή» στις επιθέσεις της Νέας Αριστεράς, υπενθυμίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε κρατήσει πολιτική στάση αδιαφορίας απέναντι σε όλους όσοι είχαν αποχωρήσει από το κόμμα επί των ημερών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ