ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική για τον προϋπολογισμό – Το «σχέδιο διαφυγής» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Η στρατηγική για τον προϋπολογισμό – Το «σχέδιο διαφυγής» Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Προϋπολογισμό ακρίβειας και υψηλής φορολογίας», χαρακτηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 που συζητείται αυτές τις ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για οριζόντια και άδικα χαράτσια στους ελεύθερους επαγγελματίες, για καμία απάντηση στην κρίση ακρίβειας και χρέους, καθώς και στη στεγαστική και κλιματική κρίση.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε θέλει ούτε μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της κοινωνίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ δίνει καθημερινώς τη μάχη στη Βουλή και την κοινωνία για την ανάσχεση των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, με σκληρή αντιπολίτευση αλλά και με τεκμηριωμένες κι εφαρμόσιμες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της εποχής», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κάνουν σημαία τις προτάσεις που έχει κάνει κι ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης για κατάργηση της προκαταβολής φόρου, για την οποία πιστεύουν ότι ούτε πόρους από τα δημόσια ταμεία θα στερήσει αλλά και θα τονώσει τη ρευστότητα στην αγορά, καθώς και για την ενιαία προοδευτική φορολόγηση φυσικών προσώπων ανεξαρτήτως της πηγής εισοδήματος και προοδευτικό συντελεστή και για τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να ελαφρυνθούν οι μικρότερες.

Πώς προχωρούν οι συνελεύσεις ανασυγκρότησης των Οργανώσεων

Στο μεταξύ, για μεγάλη προσέλευση στις συνελεύσεις ανασυγκρότησης των Οργανώσεων Μελών που πραγματοποιούνται ανά τη χώρα αυτές τις ημέρες κάνουν λόγο στο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τη ψήφο εμπιστοσύνης στον εν εξελίξει μετασχηματισμό του κόμματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, προσυπογράφουν την αποστροφή Κασσελάκη πως πλέον το κόμμα, μετά τις αποχωρήσεις ιδίως της Ομπρέλας αλλά και των 6+ 6, είναι πολύ πιο συμπαγές.

Όσον αφορά τα περιφερειακά συνέδρια και σε συνέχεια των όσων γράψαμε χθες Τετάρτη, στόχος είναι να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον δύο πριν από το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου και να αφορούν μία περιφέρεια με αυξημένες παραγωγικές δυνατότητες και μία με λιγότερο ισχυρές.

Το ρίσκο της απόφασης για νέα ΚΕ μετά τις ευρωεκλογές

Την ίδια ώρα, πάντως, στην Κουμουνδούρου αναγνωρίζουν ότι η απόφαση εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής μετά τις ευρωεκλογές εμπεριέχει το ρίσκο να έχει προηγηθεί ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο να φέρει σε δύσκολη θέση και τον κ. Κασσελάκη.

Και αν στην αξιωματική αντιπολίτευση το ξορκίζουν, εν τούτοις έχουν ήδη καταστρώσει σχέδιο διαφυγής το οποίο περιλαμβάνει την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει εκ νέου από τη βάση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την εκλογή Κ.Ε.

Ο κ. Κασσελάκης- αναχωρεί για τις ΗΠΑ στις 23 Δεκεμβρίου και θα επιστρέψει ανήμερα των Πρωτοχρονιά- θα παραχωρήσει απόψε συνέντευξη στο Kontra Channel και στην Νατάσα Γιάμαλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ