ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κόντρα Φλωρίδη με βουλευτές της αντιπολίτευσης

Βολές Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κόντρα Φλωρίδη με βουλευτές της αντιπολίτευσης
Ο πρώην υπουργός, Σταύρος Κοντονής ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Παρέμβαση στην κόντρα που είχε νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ο πρώην υπουργός Κοντονής

Ο πρώην υπουργός αναφέρει:

«Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής δήλωσε τ´ ακόλουθα: Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέγνωσε παλαιότερες δηλώσεις μου σχετικά με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μόλις τέσσερις ημέρες πριν την διάλυση της Βουλής, τον Ιούνιο του 2019.

Τις δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνω και σήμερα. Εντύπωση όμως μου προκάλεσε η αναφορά από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του τελευταίου εδάφιου της ομιλίας μου με την οποία ζητούσα να γίνουν αλλαγές σε επίμαχα άρθρα για τα οποία είχε ήδη υπάρξει σφοδρότατη αντίδραση, ακόμη και από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως παρέλειψε να αναφέρει, ότι στην ομιλία μου είχα ζητήσει να μην ισχύσουν άμεσα οι νέοι κώδικες, γιατί θα επιβεβαιώνονταν οι κατηγορίες που ακούγονταν εις βάρος της κυβερνησης. Ζήτησα να ισχύσουν μετά από δυο μήνες, για να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές. Δυστυχώς ούτε την δωδέκατη δεν εισακούστηκα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Θα παρακαλούσα λοιπόν ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή να διαβάζουν ολόκληρες τις ομιλίες μου ή να σιωπούν. Μετά από πέντε χρόνια δυστυχώς για αυτούς, όλοι έχουν καταλάβει γιατί ψηφίστηκε ο νέος ΠΚ χωρίς τις αλλαγές που ζητούσα και γιατί ίσχυσε αμέσως. Φαίνεται ότι τίποτα δεν έχουν καταλάβει από την πορεία ολέθρου που ακολουθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ