ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Ζήτημα τιμής η σύλληψη των εμπλεκόμενων στην επίθεση κατά του αστυνομικού

Οικονόμου: Ζήτημα τιμής η σύλληψη των εμπλεκόμενων στην επίθεση κατά του αστυνομικού
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ως ζήτημα τιμής και νομιμότητας, ανάδειξε το θέμα της σύλληψης των εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση εναντίον του αστυνομικού στο Ρέντη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, αλλά και της πλήρους εξάρθρωσης των συμμοριών των χούλιγκαν.

Μιλώντας στην συζήτηση επί του Προϋπολογισμού 2024, ο κ. Οικονόμου διαπίστωσε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κλιμάκωση,και ποιοτική και ποσοτική,της χουλιγκανικής βίας το τελευταίο διάστημα “με αφιονισμένες συμμορίες που βγαίνουν να σκοτώσουν και οι οποίες έχουν σχέση με την ακροδεξιά αλλά και τον αναρχικό χώρο».

«Οφείλουμε να αντιδράσουμε πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά» τόνισε εμφατικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καλώντας την κοινωνία να συνδράμει στο έργο πάταξης της βίας. Ταυτοχρόνως κάλεσε τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να επιδείξουν ενσυναίσθηση και να στηρίξουν την προσπάθεια λέγοντας:

«Δεν γίνεται για ένα γκολ που δεν μέτρησε ή ένα οφσάιντ που δεν δόθηκε να δημιουργούνται σκηνικά εμπόλεμης ζώνης».

Αναφορικώς με τον ρόλο της Αστυνομίας στους αθλητικούς χώρους, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να είναι απούσα από ένα γεγονός στο οποίο μετέχουν χιλιάδες πολίτες και είναι υποχρέωσή της είναι να προστατεύει τους πολίτες και στον χώρο και γύρω από αυτόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ