ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ-23»: Η νύχτα έγινε μέρα απο τα πραγματικά πυρά - Εντυπωσιακές εικόνες

«ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ-23»: Η νύχτα έγινε μέρα απο τα πραγματικά πυρά - Εντυπωσιακές εικόνες
Νυχτερινή Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ - 23» στη Λέσβο, ΓΕΣ

Μετά την στρατιωτική Άσκηση "Κολοσσός-23" που έγινε στη Ρόδο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνέχισαν να ασκούνται στην διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων στο νησιωτικό χώρο. Ο Στρατός Ξηράς  ακούστηκε και στο Βόρειο Αιγαίο με τη Νυχτερινή Άσκηση «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ-23» που έλαβε χώρα στο Πεδίο Ασκήσεων «ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» στην Λέσβο.

Πυροβολικό, άρματα μάχης, μηχανοκινητο τμήμα στρατού, πεζικό, αεροπορία, τμήματα ειδικών επιχειρήσεων, μαχητικά αεροσκάφη σε αποστολές Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην Άσκηση.

Η ΤΑΜΣ «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ – 23» περιέλαβε την διεξαγωγή νυχτερινών επιχειρησιακών επιχειρήσεων προς εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και προγεφυρώματος με πραγματοποίηση βολών όλμων, πυροβολικού και αρμάτων, σε συνδυασμό με πυρά από Επιθετικά Ελικόπτερα και Μαχητικά Αεροσκάφη. Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν αντικείμενα Διοικητικής Μέριμνας μεταξύ των οποίων η αεροδιακομιδή τραυματία καθώς και η περισυλλογή βεβλαμένου βαρέως υλικού.

Νυχτερινή Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ - 23» στη Λέσβο,ΓΕΣ

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε ρεαλιστικά τακτικά σενάρια, η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας και η προαγωγή της διαλειτουργικότητας και της κοινής επιχειρησιακής αντίληψης.

Στρατιωτικές Πηγές αναφέρουν στο CNN ότι "Στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει κανένας εφησυχασμός, αντιθέτως υπάρχει επαγρύπνηση και συνεχής εκπαίδευση με ασκήσεις ετοιμότητας, με στόχο την άμεση αντίδραση μέρα και νύχτα με καθοριστικά πλήγματα, έτσι ώστε ο εχθρός να μην έχει κανένα περιθώριο αντίδρασης".

Στην Αρχαία ελληνική μυθολογία ο Βελλεροφόντης ήταν μεγάλος ήρωας, “ο μέγιστος ήρωας και δολοφόνος τεράτων όπως ο Κάδμος και ο Περσέας πριν από την εποχή του Ηρακλή”. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του ήταν η θανάτωση της Χίμαιρας η οποία όπως περιγράφει ο Όμηρος είχε κεφάλι λιονταριού, σώμα κατσίκας και ουρά φιδιού “η αναπνοή της έβγαζε τρομερές οσμές καιόμενης φλόγας”.

Νυχτερινή Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ - 23» στη Λέσβο,ΓΕΣ
Νυχτερινή Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ - 23» στη Λέσβο,ΓΕΣ

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν, o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Άγγελος Χουδελούδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβος, ο Αντιστράτηγος ε.α. Παπαιωάννου Ελευθέριος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουντζούρη, o Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, o Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) «ΑΙΓΕΑΣ» Αντιστράτηγος Σωτήριος Κωστάκογλου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης στην Νυχτερινή Τακτική Άσκηση «ΒΕΛΛΕΡΟΦΩΝ - 23» στη Λέσβο,ΓΕΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ