ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αντίδραση από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία για τους μετανάστες

Νέα αντίδραση από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά για την τροπολογία για τους μετανάστες
ΙΝΤΙΜΕ

Επιμένουν και σήμερα οι αντιδράσεις από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά για το περιεχόμενο της τροπολογίας για την τριετή παραμονή σε μετανάστες που διέμεναν τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα μας, παρά τις απαντήσεις των συναρμόδιων υπουργών και την προσπάθεια να μην συντηρείται αρνητικά στην δημοσιότητα το θέμα.

Σήμερα συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού «αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου» επαναφέρουν το θέμα υπενθυμίζοντας δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι ανακόλουθη στα όσα έλεγε με τα όσα σήμερα πράττει.

Στην ανακοίνωση συνεργατών του κ. Σαμαρά αναφέρεται:

«Αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παρατίθεται, επί λέξει, η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 : "Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (δημοσιογράφος): Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ