Τι προβλέπει η τροπολογία για την εταιρεία «Ανάπλαση» που προκάλεσε αντιδράσεις
Ανανεώθηκε:
Την αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση» που είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, τον «Μεγάλο Περίπατο» στην Αθήνα, προβλέπει η νέα τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Δευτέρας (18/12) η κυβέρνηση, «πετώντας εκτός» τον Δήμαρχο Αθηναίων και συνολικά μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μέχρι πρότινος, στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχε και ο απερχόμενος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης.
Παράλληλα, ο αριθμός των μελών του ΔΣ καθορίζεται στα έξι από ενδεκαμελές που ήταν, ενώ δεν εκπροσωπείται πλέον σε αυτό ο δήμος Αθηναίων, ούτε εν γένει η Αυτοδιοίκηση.
Ταυτόχρονα, με την τροπολογία αυτή η εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» και μετονομάζεται σε «Ανάπλαση ΑΕ», η οποία θα λειτουργεί υπό την εποπτεία των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών.
Η «Ανάπλαση ΑΕ» αναλαμβάνει τις αναπλάσεις στο σύνολο της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ.
Την απόσυρση της τροπολογίας ζητούν τόσο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος τη χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» και κάνοντας λόγο για «εκδικητική στάση της κυβέρνησης», αλλά και ο Κώστας Ζαχαριάδης χαρακτηρίζοντάς την για «μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, καθεστωτική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε η ετυμηγορία των πολιτών στις 15 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αθηναίων».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πυρά Χάρη Δούκα κατά της κυβέρνησης για την εταιρεία «Ανάπλαση»
Ζαχαριάδης: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την εταιρία «Ανάπλαση»
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09
Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξανά στις ράγες τη Δευτέρα (8/12) - Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών
18:58
Δικαστήρια Ευελπίδων: Πέθανε 84χρονος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία
18:51