ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν σκληρό ντέρμπι με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές - «Υπάρχει χρόνος»

ΣΥΡΙΖΑ: Βλέπουν σκληρό ντέρμπι με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές - «Υπάρχει χρόνος»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συνομιλεί με πολίτες στην Αιτωλοακαρνανία στις 12 Δεκεμβρίου 2023 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI

Είναι πολλοί εκείνοι στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως πληροφορείται το CNN Greece, οι οποίοι αναγνωρίζουν, σχολιάζοντας και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ότι ο δεύτερος των ευρωεκλογών- ακόμα και με μία ψήφο διαφορά από τον τρίτο- εκ των πραγμάτων θα συσπειρώσει γύρω του τις περισσότερες δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς.

Αναγνωρίζουν, επίσης, ότι πρόκειται για ένα πολύ σκληρό ντέρμπι με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ του οποίου τον νικητή κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αυτήν τη στιγμή.

Υπάρχουν, πάντως, κι εκείνοι που θεωρούν πως ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος αλλά με μικρή διαφορά από το ΠΑΣΟΚ υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τις βουλευτικές εκλογές ώστε να ανατραπεί η κατάσταση, «με τις απαραίτητες, πάντως, κινήσεις».

Και οι δημοσκόποι με τους οποίους συνομιλούν στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, τους μεταφέρουν το κλίμα πολιτικής ρευστότητας στην κοινωνία το οποίο είναι πιθανό να μην έχει στερεοποιηθεί πριν από την ευρωκάλπη του Ιουνίου.

Επιτάχυνση με το νέο έτος με τις ειδικές καμπάνιες και τα αναπτυξιακά συνέδρια

Γι’ αυτό κι ο Στέφανος Κασσελάκης με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ στις αρχές του νέου έτους θα επιταχύνει την υλοποίηση δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και προς τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος, αλλά και προς την ευρύτερη κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολιτική Γραμματεία, που λειτουργεί ήδη κι ως Πολιτικό Κέντρο, ξεκινά άμεσα την ανάπτυξη σχεδίου σε όλους τους τομείς, μετά τις νέες χρεώσεις που ανέλαβαν τα μέλη της.

Ως προς την καμπάνια κατά της ακρίβειας, επικεφαλής τίθεται η Θεοδώρα Τζάκρη, με τη σχετική ομάδα να συμπληρώνουν οι Νίκος Σκορίνης, Στέργιος Καλπάκης, Λεωνίδας Μπεχράκης, Γιάννης Παυλιδάκης κι Οδυσσέας Τζανετής.

Επικεφαλής της καμπάνιας στέγασης είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου, με την ομάδα να συμπληρώνουν ο γραμματέας της Νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, ο Θέμης Μπάκας και η Έλενα Κονομόδη.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως έχει ήδη γίνει η απαραίτητη προεργασία για το στεγαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση εντός του Ιανουαρίου.

Σε σχέση με τα αναπτυξιακά- περιφερειακά συνέδρια επικεφαλής είναι ο Άγγελος Τόλκας, με την ομάδα να συμπληρώνεται από τους Νίκο Σκορίνη, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Θάνο Μωραΐτη, Μάρκο Χατζησάββα, Τάνια Ελευθεριάδου και Κώστα Παυλίδη.

Στη συμβουλευτική επιτροπή των think tanks, εξάλλου, με επικεφαλής την Διάνα Βουτυράκου συμμετέχουν και οι Μενέλαος Γκίβαλος, Όθων Ηλιόπουλος, Βαγγέλης Αποστολάκης, Λευτέρης Κρέτσος, Σπύρος Κασάπης και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανολης Καπνισάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι την Παρασκευή θα έχουν συνεδριάσει όλες οι παραπάνω επιτροπές, με το στρατηγικό στόχο για τα αναπτυξιακά συνέδρια να είναι η παραγωγή ενός καθαρού πολιτικού στίγματος για την περιφερειακή ανάπτυξη ως αναπτυξιακή επιλογή και για το σύνολο της χώρας την επόμενη ημέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ