ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για μη κρατικά πανεπιστήμια: «Επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα»

ΣΥΡΙΖΑ για μη κρατικά πανεπιστήμια: «Επικίνδυνα παιχνίδια με το Σύνταγμα»
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Για επικίνδυνα παιχνίδια του πρωθυπουργού με το Σύνταγμα έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Τόνισε πως είναι υποκριτικές οι αναφορές του πρωθυπουργού πως το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι η πρώτη του προτεραιότητα «ενώ επί σχεδόν πέντε χρόνια κάνει τα πάντα για την απαξίωσή του».

«Ούτε δημόσιο ούτε ελεύθερο θέλει το ελληνικό πανεπιστήμιο ο κ. Μητσοτάκης. Καμία έγνοια δεν έχει για τη δημόσια παιδεία, όπως δεν έχει και για τη δημόσια υγεία. Να κερδοσκοπήσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θέλει. Όλα είναι επιχείρηση για τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε η κ. Αυγέρη.

Για την υπόθεση της οπαδικής βίας, ανέφερε ότι δεν αντιμετωπίζεται με τις επικοινωνιακές συσκέψεις που συγκαλεί κάθε τρεις και λίγο, αλλά απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση που, «όπως έχει αποδειχθεί», η κυβέρνηση δεν διαθέτει.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να υποτιμά με τα λεγόμενά του τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών», σημείωσε.

Σε σχέση με την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, υπογραμμίζει πως «στράγγισαν» τα ελληνικά νοικοκυριά τη χρονιά που μας αφήνει, αλλά ο κ. Μητσοτάκης μιλά ανερυθρίαστα για σημαντικές κατακτήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ