ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για την ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρα της χρονιάς από Economist: Αναγνώριση των κόπων μας

Μητσοτάκης για την ανάδειξη της Ελλάδας ως χώρα της χρονιάς από Economist: Αναγνώριση των κόπων μας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΠΕ/ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Για «αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας σε ανάρτησή του στα αγγλικά την ανάδειξη της Ελλάδας από το Economist ως χώρα της χρονιάς για το 2023.

«Πριν από μερικά χρόνια, ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από τον «TheEconomist» ως χώρα της χρονιάς; Κι όμως αυτό ακριβώς συνέβη. Μια αναγνώριση των προσπαθειών του ελληνικού λαού, των συνεχιζόμενων μεταρρυθμίσεων και της προόδου της χώρας μας» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του παραθέτοντας το άρθρο του Economist.

Ο Economist σύμφωνα και με ανάρτηση του διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλη αναφέρει μεταξύ άλλων για την Ελλάδα:

«Η Ελλάδα δείχνει ότι από το χείλος της κατάρρευσης είναι δυνατόν να εφαρμοστούν σκληρές, λογικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό συμβόλαιο, να επιδειχθεί συγκρατημένος πατριωτισμός - και να κερδίσει και τις εκλογές. Με την μισή υφήλιο να πρόκειται να ψηφίσει, οι απανταχού δημοκράτες θα πρέπει να δώσουν προσοχή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ