ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε συνάντηση με Σακελλαροπούλου: Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών

Μητσοτάκης σε συνάντηση με Σακελλαροπούλου: Είμαστε σε τροχιά σημαντικών αλλαγών
Eurokinissi

Συνάντηση της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Ο πρωθυπουργός είπε αρχικά πως «Βρισκόμαστε πια στο τέλος ενός δύσκολου χρόνου με πολλές προκλήσεις. Ο χρόνος κλείνει με θετικά νέα για πορεία οικονομίας μας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Economist που αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Σχετικά με ιδιωτικά πανεπιστήμια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μια μεταρρύθμιση που άργησε. Πιστεύω ότι θα στηριχθεί από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Συνοδεύεται από ακόμη πιο τολμηρές αλλαγές για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Οι προδιαγραφές θα είναι εξαιρετικά υψηλές. Θέλουμε μια ουσιαστική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα.

Η κυβέρνηση συνολικά βρίσκεται σε μια τροχιά σημαντικών αλλαγών. Θα έχουμε τις πρώτες αυξήσεις συνταξιούχων. Οι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για τα πρόστιμα στις τράπεζες δίνοντας συγχαρητήρια στην επιτροπή ανταγωνισμού «για ένα υψηλό πρόστιμο που επέβαλε». Όπως είπε, το 2024 μια θα είναι μια σημαντική χρονια για την πολιτική και πολιτειακή ιστορία του τόπου και πρέπει να μας βρει σε καλύτερη κατάσταση».

Από την μεριά της, η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι το «το μεγαλύτερο στοίχημα παραμένει η ακρίβεια. Να δίνεται το μήνυμα ότι λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ