Η ανάρτηση του Γιάνη Βαρουφάκη για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ανανεώθηκε:
«Η Ιστορία θα τον κρίνει σκληρά, όχι όμως σκληρότερα από εκείνους που υπέκυψαν στις καταστροφικές του πολιτικές», τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Κατά την περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης, Βαρουφάκης και Σόιμπλε συγκρούστηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας αντίστοιχα.
«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν η προσωποποίηση της πολιτικής στήριξης (με μέσα βίαιης λιτότητας και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών) μιας νομισματικής ένωσης στην οποία ο ίδιος δεν πίστευε», τοhttps://www.cnn.gr/tag/gianis-varoyfakisνίζει ο κ. Βαρουφάκης.
Αναφέρει ακόμη πως ο Γερμανός πολιτικός, προσωποποιούσε «την εκρηκτική αντίφαση που γέννησε την Κρίση του Ευρώ και τις (αναπόφευκτα αποτυχημένες) πολιτικές αντιμετώπισής της που οδήγησαν, από τη μία μεριά, στην φτωχοποίηση της Ελλάδας και, από την άλλη, στην σημερινή αποβιομηχάνιση της Γερμανίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σόιμπλε: Η «εξομολόγηση» για την ελληνική κρίση - Αμετανόητος μέχρι τέλους
Η «εμμονή» Σόιμπλε με την Ελλάδα και οι «δηλητηριώδεις» δηλώσεις του
Καθολική εφαρμογή του ψηφιακού δελτίου αποστολής από 1η Μάϊου
00:30
Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μίζες για ιατρικό εξοπλισμό εν μέσω Covid στη Ρουμανία
23:59
Σοβαρές καταγγελίες για κανιβαλισμό Ρώσων στρατιωτών στο ουκρανικό μέτωπο - Διαψεύδει η Μόσχα
23:48
Κόντρα Κιέβου - Τελ Αβίβ για πλοίο με σιτηρά από κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη
23:44