ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Για τις ελλείψεις στις κλινικές στην Κεντρική Μακεδονία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης το Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του, «Μια στις τρεις κλινικές στην Κεντρική Μακεδονία κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας. Η κάλυψη σε αναισθησιολόγους είναι της τάξης του 53%, όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα προσεγγίζει το 73%. Ένα οριζόντιο πρόβλημα που κλιμακώνεται στην 3η και 4η ΥΠΕ. Τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού είναι σημαντικά».

Ο κ. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές «που καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες, ιδιαίτερα στο παιδο-ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου».

Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είναι η «αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το μόνιμο προσωπικό, ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το οποίο θα αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια αποκλιμακώνοντας την πίεση, που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία, όπως συνέβη την περίοδο της πανδημίας».

Παράλληλα σημείωσε πως «είναι μείζον να δοθούν σημαντικά κίνητρα για ειδικότητες και νοσηλευτές».

«Οι μισθοί είναι πολύ μικρότεροι του μέσου όρου με αποτέλεσμα χιλιάδες υγειονομικοί να φεύγουν για να εργαστούν στο εξωτερικό, ενώ σημαντικό για εμάς είναι και η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά. Έχουμε καταθέσει στο παρελθόν σχετική τροπολογία και θα την επανακαταθέσουμε. Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει αυτό το δίκαιο αίτημα», ανέφερε.

Εξαπολύοντας πυρά κατά του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δήλωσε μεταξύ άλλων «Δυστυχώς, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν πιστεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η προτεραιοποίηση τους είναι τέτοια τόσο σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που δείχνει ότι επιδιώκουν την ενίσχυση του ιδιωτικού σε βάρος του δημοσίου δίχως να καταλαβαίνουν ότι ο βασικός πυλώνας κοινωνικής δικαιοσύνης και αντιμετώπισης των ανισοτήτων είναι η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία, κάτι που για εμάς αποτελεί προτεραιότητα να είναι ισχυρές και να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες, και ιδίως τους πιο αδύναμους».

Ο κ. Ανδρουλάκης μοίρασε δώρα στα νοσηλευόμενα παιδιά της ογκολογικής κλινικής παίδων του νοσοκομείου και συνομίλησε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ