ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη ψηφίζεται ο νέος εκλογικός νόμος

Την Πέμπτη ψηφίζεται ο νέος εκλογικός νόμος
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μια επιπλέον ημέρα θα διαρκέσει η συζήτηση του εκλογικού νόμου στην ολομέλεια της Βουλής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές να τοποθετηθούν σε αυτό το κρίσιμης σημασίας νομοθέτημα.

Η πρωτοβουλία ανήκει σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ενημερώνει τα κόμματα.

Σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει την Τρίτη το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Στη συζήτηση αναμένεται να μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ θα ολοκληρωθεί με την ονομαστική ψηφοφορία που θα κρίνει αν ο νέος νόμος θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές. Αν «συγκεντρωθούν» οι 200 ψήφοι που απαιτούνται η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με απλή αναλογική και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις στη ΝΔ. Ο γραμματέας της Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας από το βήμα της Βουλής
χαρακτήρισε σοβαρό ζήτημα την αλλαγή της διαδικασίας. «Αν βολεύεται να μιλήσει τη μια μέρα ή την άλλη ο πρωθυπουργός, πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι το Κοινοβούλιο δεν λειτουργεί με βάση τη βούλησή του και ότι δεν μπορεί να απαξιώνεται με τέτοια ελαφρότητα», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ