ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στα ΜΜΕ του κόμματος τα 2/3 της κρατικής επιχορήγησης– Τι συμβαίνει με το «δάνειο» Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Στα ΜΜΕ του κόμματος τα 2/3 της κρατικής επιχορήγησης– Τι συμβαίνει με το «δάνειο» Κασσελάκη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

«Ακόμα κι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να κατέβαλλαν στο κόμμα τη βουλευτική τους αποζημίωση κάθε μήνα δεν θα εξαλειφόταν το οικονομικό μας πρόβλημα».

Τα παραπάνω επισημαίνουν στο CNN Greece πηγές της Κουμουνδούρου, οι οποίες αναφέρουν επίσης πως κακώς γίνεται λόγος για δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ αφού πρόκειται επί της ουσίας για δανειακή διευκόλυνση που παρείχε ένα νομικό κι όχι φυσικό πρόσωπο σε ένα άλλο νομικό πρόσωπο καθόλα νομίμως.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, υπογραμμίζουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα ρευστότητας το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο το οποίο θα μπορούσε να είχε οδηγήσει ακόμα και στη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, της εφημερίδας «Αυγή» δηλαδή και του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο».

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως λένε, δεν θα είχε μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές συνέπειες για τους κατά το νόμο υπεύθυνους, ακόμα και ποινή φυλάκισης.

Όπως κι αν έχει, αυτήν τη στιγμή τα δύο τρίτα της μειωμένης κρατικής οικονομικής επιχορήγησης πηγαίνουν στα ΜΜΕ του κόμματος και γι’ αυτό αναζητείται μια πιο μακροπρόθεσμη λύση, κυρίως από τον διευθυντή του γραφείου του κ. Κασσελάκη, Μανόλη Καπνισάκη.

Το ότι, άλλωστε, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε από τα 47 στα 36 μέλη δεν βοηθά στο να βρεθεί βιώσιμη λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ