ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «δάνειο» Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί αφήνει το σπίτι στο Μαϊάμι

Το «δάνειο» Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Γιατί αφήνει το σπίτι στο Μαϊάμι
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πέρα του ότι έβαλε το χέρι στην τσέπη για να είναι ταμειακά εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, στο τέλος του χρόνου πήγε στο Μαϊάμι όχι μόνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά επιπλέον, όπως πληροφορείται το CNN Greece, για να ξενοικιάσει το σπίτι που νοίκιαζε, να πακετάρει και να φέρει στην Αθήνα όλα του τα πράγματα, σημάδι πως πλέον δεν σκέφτεται τη ζωή του μακριά από την Ελλάδα και το ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται κι αισθάνεται πλέον την υποστήριξη τόσο των βουλευτών που έχουν μείνει όσο και των στελεχών του κόμματος ως ο φυσικός τους αρχηγός.

«Αλλωστε το έδειξε με την κίνησή του να δανείσει ένα μεγάλο ποσό στο κόμμα για να διατηρήσει την οικονομική του αυτοτέλεια», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Αλλάζει «μορφολογία» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Κασσελάκης θα επιστρέψει αρχές Ιανουαρίου στη χώρα και στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου όπου πλέον έχει αλλάξει «μορφολογία».

Εκτός από το γραφείο του προέδρου και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μανώλη Καπνισακη, στον 7ο θα υπάρχει η τεκμηρίωση, ένα working place για τα think tanks με τα οποία ο πρόεδρος θα έχει άμεση επαφή, αλλά και μια ομάδα οικονομολόγων/οικονομικών αναλυτών, αφού θέλει να έχει ιδία αντίληψη των οικονομικών θεμάτων που αποτελούν κι έναν τομέα που γνωρίζει πολύ καλά.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα έχει άμεση συνεργασία με τον αρμόδιο τομεάρχη, Νίκο Παππά, και για τα θέματα οικονομίας που προκύπτουν από τη Βουλή.

Ενίσχυση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας

Παράλληλα θα υπάρχει και μια ομάδα όπου θα λειτουργεί ενισχυτικά στους βουλευτές. Θα μελετά όλα τα νομοσχέδια που κατατίθενται, ενώ από τον Ιανουάριο θα έχει ο κ. Κασσελάκης πολύ περισσότερη συμμετοχή στα κοινοβουλευτικά πράγματα ο ίδιος, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ της Κουμουνδούρου και του γραφείου του στη Βουλή.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ήδη έχει καταγράψει τις επιδόσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υποψηφίων βουλευτών.

Σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία τα αναπτυξιακά συνέδρια

Όπως, επίσης, πληροφορούμαστε, θα πραγματοποιηθούν δύο αναπτυξιακά- περιφερειακά συνέδρια πριν το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου. Το πρώτο θα λάβει χώρα στη Λάρισα τον Ιανουάριο (Θεσσαλία) και το δεύτερο στην Κοζάνη (Δυτική Μακεδονία) το Φεβρουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ