ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ - Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ - Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε δεύτερο κόμμα παγιώνεται αργά, αλλά σταθερά το ΠΑΣΟΚ στη νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Palmos Analysis, ενώ παράλληλα φαίνεται πως συνεχίζεται η πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα σχεδόν 20 μονάδων.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα της τάξεως των 19,9 ποσοστιαίων μονάδων, με δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 10,4%, ενώ η δημοφιλία του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται στο 10%.

Πρόθεση ψήφου

Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 32,1%, έναντι 12,2 του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,4%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,5%, η Ελληνική Λύση 4,9% και οι «Σπαρτιάτες» βρίσκονται στο οριακό 3%.

Η «Πλεύση Ελευθερίας» φτάνει το 2,7%, η «Νίκη» το 2,6%, το ΜέΡΑ25 το 2,3% και η «Νέα Αριστερά» το 1,8%. Οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 8,1%.

Εκλογική επιρροή

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 38,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 12,6% και το ΚΚΕ με 10,3%.

Η «Ελληνική Λύση» φτάνει στο 5,9%, οι «Σπαρτιάτες» στο 3,6%, η «Πλεύση Ελευθερίας» στο 3,2%, η «Νίκη» στο 3,1%, το ΜεΡΑ25 στο 2,8% ενώ η «Νέα Αριστερά» στο 2,2%.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Βάσει της δημοσκόπησης, η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 38% έναντι 24% του Δημήτρη Κουτσούμπα που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση. Το ποσοστό του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται στο 10%.

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα

Βασικό πρόβλημα που προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες παραμένει η ακρίβεια. Το 63% των ερωτηθέντων την κατέταξαν πρώτη, ενώ ακολουθεί η Υγεία με 24% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η εγκληματικότητα με 23%.

Ακολουθουν η Παιδεία και οι χαμηλοί μισθοί με ποσοστά 20% και έπειτα η ανεργία με 18%, η ανάπτυξη με 17% και το μεταναστευτικό με 13%.

Στο ερώτημα προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, το 40% απαντά προς τη σωστή, ενώ το 54% προς τη λανθασμένη.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης, το 38% δηλώνει αρκετά ή πολύ ικανοποιημένο, ενώ στο αντίστοιχο ερώτημα για την αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό ικανοποίησης είναι 8%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ