ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αλ Σίσι για τις εξελίξεις σε Γάζα και Λίβανο

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αλ Σίσι για τις εξελίξεις σε Γάζα και Λίβανο
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Την έντονη ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στη Γάζα αλλά και για την ένταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο τη Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, με τον οποίο είχε σήμερα Τετάρτη 3/1 τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας - Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου, ενώ συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου - ΕΕ, την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ