ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει το χέρι στη φωτιά ο Μαρινάκης πως δεν είχε προταθεί υπουργείο στον Κασσελάκη;

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Βάζει το χέρι στη φωτιά ο Μαρινάκης πως δεν είχε προταθεί υπουργείο στον Κασσελάκη;
Eurokinissi

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η δήλωση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει υπουργείο στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πριν τις εκλογές του 2019 κι εκείνος αρνήθηκε.

«Βάζει το χέρι του στη φωτιά πως έχει σωστή ενημέρωση από τον προϊστάμενό του ο Παύλος Μαρινάκης;», αναρωτιούνται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την αναφορά περί «fake news» του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μαρινάκης επιχειρεί να εμφανίσει τον κ. Κασσελάκη ως «αρθρογράφο υποστηρικτή» του κ. Μητσοτάκη, αλλά μάλλον αγνοεί ότι ο τελευταίος είχε ζητήσει προσωπικά τη βοήθεια του κ. Κασσελάκη για οικογενειακά του ζητήματα, εκφράζοντάς του επανειλημμένως την εκτίμησή του.

Επίσης, συνεργάτες του κ. Κασσελάκη σημειώνουν πως αν ο κ. Μαρινάκης δεν έχει ενημέρωση από τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με το ποιο ήταν το προτεινόμενο υπουργείο πριν από τις εκλογές του 2019, ας ενημερωθεί από τον κ. Διαματάρη.

«Ο κ. Διαματάρης ουσιαστικά διατείνεται ότι η πρόταση για την ανάληψη υπουργείου από τον κ. Κασσελάκη έγινε με δική του πρωτοβουλία και χωρίς την έγκριση του κ. Μητσοτάκη. Βολική απάντηση και υπεκφυγή, η οποία γίνεται ακόμα πιο βολική με την αναφορά ότι η πρόταση έγινε “μετά τις εθνικές εκλογές”. Η αλήθεια είναι ότι έγινε προ των εκλογών του 2019, όπως ακριβώς το ανέφερε ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ