ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της ακρίβειας και το 2023

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχασε τη μάχη της ακρίβειας και το 2023

«Επίθεση» κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «η ελληνική οικογένεια πλήρωσε το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ακριβότερα ως και 11,4% συγκριτικά με πέρυσι».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Αθωράκιστη παρέμεινε η ελληνική κοινωνία απέναντι στη ακρίβεια και τον Δεκέμβριο του 2023. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Εurostat, ο γενικός πληθωρισμός κινήθηκε για έναν ακόμα μήνα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα (3,7%) από τον αντίστοιχο στην Ευρωζώνη (2,9%), αλλά και από αυτόν άλλων χωρών όπως Ισπανίας, Πορτογαλίας και Κύπρου.

Η ελληνική οικογένεια πλήρωσε το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι ακριβότερα ως και 11,4% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ βασικά είδη διατροφής, όπως το βρεφικό γάλα, πωλούνται σε εξωπραγματικά πολλαπλάσιες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολύ υψηλότερα όμως εισοδήματα.

Η αθροιστική επιβάρυνση από τις τιμές των τροφίμων στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 25% την τελευταία διετία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χάσει οριστικά τη μάχη με την ακρίβεια. Επιμένει σε αδιέξοδες πολιτικές που αντί να στηρίζουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών, προστατεύουν αποκλειστικά την επικοινωνιακής της εικόνας.

Οι μόνοι κερδισμένοι βέβαια είναι οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, που θησαυρίζουν με τζίρους δισεκατομμυρίων ευρώ εις βάρος της μεσαίας τάξης και των πιο ευάλωτων, ενώ επιστρέφουν στο ελληνικό Δημόσιο ψίχουλα μέσω προστίμων, που τους επιβάλλονται μόνο κατόπιν πίεσης από την κοινή γνώμη.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρότεινε από πολύ νωρίς τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης, σε συνδυασμό με δρακόντειους ελέγχους στην αγορά και αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για να προστατευθούν τα εισοδήματα των πολιτών. Η κυβέρνηση κώφευσε και ο ελληνικός λαός πληρώνει τις συνέπειες.

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο στην Κωνσταντινούπολη

Για την ιστορία και τη σύγχρονη λειτουργία του Ζάππειου Παρθεναγωγείου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κωνσταντινούπολη ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων.

Ενημερώθηκε, επίσης, για το πάγιο αίτημα της διεύθυνσης και των μαθητών του σχολείου, που σήμερα λειτουργεί ως μικτό καλύπτοντας και τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, για την αναγνώριση του απολυτηρίου τους από το ελληνικό κράτος, προκειμένου να διασφαλίζεται η πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ