ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ίμβρο με Βαρθολομαίο ο Κασσελάκης –Τα μηνύματα από την Κωνσταντινούπολη

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Ίμβρο με Βαρθολομαίο ο Κασσελάκης –Τα μηνύματα από την Κωνσταντινούπολη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

Την πρόθεσή του να συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, κατά την επόμενη επίσκεψη του Παναγιότατου στην Ίμβρο εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του το απόγευμα του Σαββάτου στο Φανάρι, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Πιθανόν, μάλιστα, αυτή η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα, δηλαδή το Μάιο.

Στο μεταξύ, η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην Κωνσταντινούπολη το προηγούμενο τριήμερο του έδωσε την ευκαιρία να απευθυνθεί για μια ακόμα φορά σε ένα κοινό που έχει αποξενωθεί από το κόμμα και το οποίο ναι μεν αυτοπροσδιορίζεται προοδευτικό, αλλά με πιο κεντρώα, μετριοπαθή και πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάχθηκαν οι συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Βαρθολομαίο και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, για διαφορετικούς λόγους.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον οποίο εκτιμά ιδιαιτέρως, αλλά και με την επίσκεψή του στη Μεγάλη του Γένους Σχολή και τις συζητήσεις που είχε με πολίτες που έσπευσαν στην Πόλη για τη γιορτή των Θεοφανίων αξιοποίησε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με ένα πιο συντηρητικό κοινό την ίδια ώρα που στο εσωτερικό έχει βγει μπροστά για τη νομοθετική κατοχύρωση της ισότητας στο γάμο.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως ισχυρίζονται συνεργάτες του, επιδιώκει να απομονώσει εκείνες τις εκκλησιαστικές φωνές στην Ελλάδα που αντιτάσσονται με μένος στο ενδεχόμενο της νομιμοποίησης του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών.

Από την άλλη, η συνάντηση με τον κ. Ιμάμογλου έδωσε την ευκαιρία στον κ. Κασσελάκη να δείξει πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μπορούν να ξεπεράσουν τη φάση της αμοιβαίας δυσπιστίας και να εισέλθουν σε μια περίοδο πραγματικής ειρηνικής συμβίωσης με δύο προοδευτικούς και φιλειρηνιστές ηγέτες σε ευθεία αντίθεση με το συντηρητικό «ζεύγος» Μητσοτάκη- Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες, άλλωστε, αφιέρωσαν σημαντικό κομμάτι της συνάντησής τους στην ανάλυση της χρήσης των νέων τεχνολογιών ώστε τα πολιτικά τους μηνύματα να φτάνουν απευθείας στους πολίτες και δη στους νέους.

Σήμερα Δευτέρα, εξάλλου, στις 9:30 το πρωί ο κ. Κασσελάκης θα έχει συνάντηση στο γραφείο του στη Βουλή με εκπροσώπους των εργαζόμενων στα Λιπάσματα Καβάλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ