ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco: Τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών - Χαμηλά ο Κασσελάκης

Δημοσκόπηση Alco: Τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών - Χαμηλά ο Κασσελάκης
ΙΝΤΙΜΕ

Η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αλλά και των υπουργών της κυβέρνησης μπήκαν στο «μικροσκόπιο» της δημοσκόπησης που διενήργησε η Alco για λογαριασμό του Alpha. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, παρουσιάστηκε το δεύτερο μέρος της έρευνας εστιάζοντας στα πιο επιτυχημένα πολιτικά πρόσωπα.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης «βυθίστηκε» σε χαμηλά ποσοστά.

Ουσιαστικά, η δημοσκόπηση αποτελεί ένα νέο πλήγμα στην εικόνα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% δήλωσε άρνηση για τον Στέφανο Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον.

Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 48% έχει αρνητική γνώμη, το 40% θετική και το 12% απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Το 50% έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, με το 29% να έχει θετική γνώμη και το 21% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ». Για τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, το 40% έχει θετική γνώμη, το 44% αρνητική και το 16% είπε «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Για τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, το 66% δήλωσε ότι έχει αρνητική γνώμη, το 21% θετική και το 13% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Σχετικά με τον αρχηγό των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, το 67% έχει αρνητική γνώμη, το 28% λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ», ενώ, το 5% εκφράζει θετική άποψη.

Ο Πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, συγκεντρώνει 59% στην αρνητική άποψη, 30% στην κατηγορία «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και 11% στη θετική.

Σε σχέση με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, το 64% εκφράζει αρνητική γνώμη, το 20% θετική και το 16% «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Για τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, έχει αρνητική άποψη το 49% των ερωτηθέντων, με το 35% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και το 16% να έχει θετική γνώμη.

Η γνώμη για τους υπουργούς

Νίκος Δένδιας με 32% και Κυριάκος Πιερρακάκης με 15% θεωρούνται οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, Κωστής Χατζηδάκης 8%, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 6%, Βασίλης Κικίλιας 4%, Νίκη Κεραμέως 3% και την οκτάδα συμπληρώνει ο Μάκης Βορίδης με το 2% των αυθόρμητων απαντήσεων.

Τι λένε για τα κυβερνητικά μέτρα

Σε ότι αφορά την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μια μικρή βελτίωση καθώς το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 45% δήλωσε υπέρ του νέου σχεδίου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με το 35% να διαφωνεί και το υπόλοιπο 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Παράλληλα, το 41% δήλωσε καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 30% λίγο και το 27% πολύ έως αρκετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ