ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζάκρη για τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ακρίβειας: Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν

Τζάκρη για τα κυβερνητικά μέτρα κατά της ακρίβειας: Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν
Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν εκ του αποτελέσματος», υποστηρίζει η Θεοδώρα Τζάκρη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως αντιμετωπίζει το ζήτημα για μια ακόμα φορά αποσπασματικά μολονότι είναι τεράστιο κι έχει φέρει σε απόγνωση τα οκτώ στα δέκα νοικοκυριά της χώρας.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τονίζει σε δήλωσή της πως μέσα σε ένα ασαφές πλαίσιο η κυβέρνηση αναφέρεται σε έξι κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες όλοι γνωρίζουμε ότι η ακρίβεια δομείται από τα ολιγοπώλια πριν το προϊόν φτάσει στο εκάστοτε σημείο ελέγχου, επισημαίνοντας πως στην πράξη τα μέτρα Μητσοτάκη δεν αποφέρουν το παραμικρό κέρδος στους καταναλωτές.

«Η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι για έξι κατηγορίες προϊόντων θεωρεί σημείο ελέγχου και τις αποθήκες των προμηθευτών. Αυτή η πρακτική αφήνει, αφενός ανεξέλεγκτη την κερδοσκοπία στις υπόλοιπες 60 από τις 66 κατηγορίες βασικών αγαθών κι αφετέρου αφήνει ανέγγιχτο τον άλλο πόλο κερδοσκοπίας που είναι τα ίδια τα σούπερ μάρκετ, που παράγουν και διαθέτουν τα δικά τους αγαθά. Τα ολιγοπώλια μετά την παρέμβαση της κυβέρνησης θα μετατρέψουν την κατάργηση των εκπτώσεων σε κατάργηση των προσφορών, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να αναγκάζονται να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα», υπογραμμίζει η κυρία Τζάκρη.

«Η κυβέρνηση θα λάβει ηχηρή και τεκμηριωμένη απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μέσα από ένα πλαίσιο στοχευμένων και κοστολογημένων μέτρων που θα καταστέλλουν δραστικά την κερδοσκοπία και την ακρίβεια στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας όλων των βασικών αγαθών. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι προσχηματικές κι αναιρούν ακόμα και το δικό της ορισμό για το πόσα και ποια είναι τα απαραίτητα αγαθά για την διατροφή και την αξιοπρεπή διαβίωση, τα οποία η ίδια είχε προσδιορίσει σε 66 κατηγορίες και σήμερα παρεμβαίνει μόνο στις έξι. Πρόκειται για μέτρα που ανακοινώθηκαν υπό το κράτος πανικού και μετά την απαίτηση του Στέφανου Κασσελάκη για επιβολή ανώτατης επιτρεπόμενης τιμής λιανικής πώλησης για το βρεφικό γάλα. Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι δεν ορίζει ο ίδιος την πολιτική ατζέντα στη χώρα και ότι ο εκφραστής των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», καταλήγει η κυρία Τζάκρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ