ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο «10%» κυνηγά σε πρώτη φάση – Έρχεται δύσκολη Κεντρική Επιτροπή για Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιο «10%» κυνηγά σε πρώτη φάση – Έρχεται δύσκολη Κεντρική Επιτροπή για Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης

Στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία δικαιολογούν τη μυστικοπάθεια γύρω από το καθημερινό πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη, κυρίως με το επιχείρημα πως αυτές αντιγράφονται στη συνέχεια από τους πολιτικούς του αντιπάλους και δη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και την ακρίβεια, στην Κουμουνδούρου βαυκαλίζονται πως είναι αυτοί οι οποίοι θέτουν πλέον τη δημόσια ατζέντα, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να παίρνει αποφάσεις τις οποίες πολύ θα ήθελε είτε να καθυστερήσει, είτε να μην λάβει ποτέ.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, προβληματίζονται από τις δημοσκοπήσεις και σε πρώτη φάση, όπως πληροφορείται το CNN Greece, θα επιχειρήσουν να επαναπροσεγγίσουν ένα ποσοστό που καταγράφεται γύρω στο 10% σε αυτές, το οποίο έχει ψηφίσει τουλάχιστον δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ σε βουλευτικές εκλογές και τώρα βρίσκεται στο «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σήμερα Πέμπτη να απαντήσει και στα όσα είπε στη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και για την παρένθετη μητέρα σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Star και την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Στο μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου- θα συνεδριάσει στο ξενοδοχείο «Wyndham» στην πλατεία Καραϊσκάκη- αναμένεται να επικυρώσει το κείμενο θέσεων πάνω στο οποίο θα διεξαχθεί ο προσυνεδριακός διάλογος στις Οργανώσεις Μελών.

Δεν θα είναι, πάντως, μια εύκολη συνεδρίαση για τον κ. Κασσελάκη αφού αναμένεται να γίνει συζήτηση τόσο για την πιθανότητα ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών όσο, όμως, και για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις Σπέτσες, αλλά και για τη δανειακή σύμβαση με την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέδραμε στο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ του κόμματος το δώρο Χριστουγέννων.

Ως προς το τελευταίο κι όπως πληροφορείται το CNN Greece, μέλη της Κ.Ε. τα οποία εντάσσονται στο Δίκτυο Κοινωνικής Αριστεράς μαζί με τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Αντώνη Κοτσακά, τον Χάρη Τσιόκα κ.ά. αναμένεται να ζητήσουν να γνωστοποιηθεί το έγγραφο του δανείου ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια επί του θέματος.

«Δεν πρέπει να ξέρουμε αν, για παράδειγμα, έχουν υποθηκευτεί τα κεντρικά γραφεία;», αναρωτιούνται χαρακτηριστικά, με πηγές της Κουμουνδούρου πάντως να μας λένε πως ο μόνος οικονομικά ζημιωμένος από την όλη υπόθεση είναι ο κ. Κασσελάκης.

Σε σχέση, εξάλλου, με την Αθηνά Λινού, μαθαίνουμε πως η παραίτησή της από τομεάρχης Παιδείας δεν οφείλεται σε κάποια διαφορετική της στάση στα ζητήματα των μη κρατικών πανεπιστημίων και της παρένθετης μητρότητας αλλά σε εσωκομματικό ζήτημα.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, μας διαβεβαιώνουν ότι η σχέση της με τον κ. Κασσελάκη παραμένει εξαιρετική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ