ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απειλεί με διαγραφές για το γάμο των ομόφυλων «έαν κι εφόσον»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απειλεί με διαγραφές για το γάμο των ομόφυλων «έαν κι εφόσον»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Το ενδεχόμενο διαγραφών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην περίπτωση που δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αν κι εφόσον, αφήνει ανοιχτό ο Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα κι ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, αν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από το δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων», όπως σημειώνει, δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση, γι’ αυτό και η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης κι έχει κατατεθεί από όλους τους βουλευτές του κόμματος.

«Δεν νοείται βουλευτής αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα», υπογραμμίζει ο κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ