ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρφιά Θεοχαρόπουλου κατά ΠΑΣΟΚ για αλλαγή στάσης στον εκλογικό νόμο

Καρφιά Θεοχαρόπουλου κατά ΠΑΣΟΚ για αλλαγή στάσης στον εκλογικό νόμο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με καρφιά εναντίον του ΠΑΣΟΚ «συνόδευσε» την ομιλία του στη συζήτηση του εκλογικού νόμου ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικρίνοντας τη στάση του κόμματος με το οποίο συνεργάστηκε για να μπει στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμανε με νόημα ότι ο λαϊκισμός της αριστεράς και της δεξιάς αντιμετωπίζεται μόνον με σταθερές θέσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ανταγωνίζονται σε σκοπιμότητες και τακτικισμούς με αφορμή τον εκλογικό νόμο. Ο μόνος αξιόπιστος τρόπος να μην υιοθετήσεις τη λογική αυτή είναι να μείνεις σταθερός στη δική σου θέση», είπε απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας πως «μόνον έτσι αντιμετωπίζεται ο δεξιός και ο αριστερός λαϊκισμός».

Χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, που «φαλκιδεύει τη λαϊκή βούληση», την κατάργηση του οποίου δεν θα υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αλλοιώνεται άλλο η βούληση των πολιτών.

Την ίδια ώρα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για παραλείψεις στο νομοσχέδιο, όπως ο αποκλεισμός του απόδημου ελληνισμού από τις εκλογικές διαδικασίες και η μη πρόβλεψη για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ