ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ομοβροντία εσωκομματικών πυρών κατά Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ομοβροντία εσωκομματικών πυρών κατά Πολάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον βουλευτή Χανίων του κόμματος, Παύλο Πολάκη στις εργασίες του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι ο μοναδικός βουλευτής ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που δημιουργεί προβλήματα στον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο είναι εκείνος που έχει «καταφέρει» να στρέψει πάνω του τη δυσαρέσκεια των περισσότερων συντρόφων του, από διαφορετικές άτυπες τάσεις μάλιστα.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ακόμα και η μετριοπαθής στις δημόσιες αντιδράσεις της Αθηνά Λινού, η οποία στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποχρεώθηκε, τρόπον τινά, να παραιτηθεί από την θέση της τομεάρχη Παιδείας γιατί δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον βουλευτή Χανίων, ο οποίος είναι και συντονιστής των κοινοβουλευτικών ΕΠΕΚΕ.

Ο κ. Πολάκης, μάλιστα, εκτιμάται από πολλούς στην Κουμουνδούρου πως θα είναι κι ο μοναδικός βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως κι όποτε έρθει στη Βουλή, επιλέγοντας τα βουνά της Κρήτης την ημέρα της ψηφοφορίας, όπως αναφέρουν δηκτικώς.

Την ίδια στιγμή, στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως έφτασε η ώρα της εξωστρέφειας- κάνουν λόγο για "τσουνάμι"- και η σκληρή δουλειά που έχει γίνει στο κόμμα τους τελευταίους μήνες να επικοινωνηθεί στους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες μπαράζ ανακοινώσεων για τις καμπάνιες ακρίβειας, στεγαστικής πολιτικής, αλλά και για το "παραγωγικό" κράτος σε αντίστιξη με το επιτελικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς κι ανακοινώσεις σχετικές με τη στελέχωση των think tanks.

Με το βλέμμα, εξάλλου, στραμμένο στις ευρωεκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν και στο μισό περίπου εκατομμύριο πολιτών της ΕΕ- μη Ελλήνων που κατοικούν στη χώρα μας και οι οποίοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στη "δική" μας κάλπη.

Τους θεωρούν μια δεξαμενή ψηφοφόρων με ποικίλα ποιοτικά χαρακτηριστικά από την οποία μπορούν να αντλήσουν δυνάμεις στη λογική πως κάθε ψήφος μετρά.

Παραλλήλως, εκτιμούν, αναλύοντας και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως "έχει πιάσει ταβάνι" και η ΝΔ θα φθαρεί τους επόμενους μήνες λόγω της "αδράνειάς" της κυρίως στα θέματα της ακρίβειας και της ασφάλειας.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη, στις 12:30, με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, στο γραφείο του, στην πλατεία Κουμουνδούρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ