ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα απουσιάσουν από τις Σπέτσες – Εσωκομματική διελκυστίνδα για το συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα απουσιάσουν από τις Σπέτσες – Εσωκομματική διελκυστίνδα για το συνέδριο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τουλάχιστον τρεις θα είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που δεν θα μεταβούν στις Σπέτσες, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, για την άτυπη τριήμερη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Αυτοί είναι οι Αλέξης Τσίπρας, Έλενα Ακρίτα και Κυριακή Μάλαμα, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη θα το ξέρει σήμερα Πέμπτη, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Στο μεταξύ, έντονος είναι ο προβληματισμός στην εσωκομματική αντιπολίτευση, όπως πληροφορούμαστε, για τη συνεχιζόμενη εσωστρέφεια.

Αφήνουν, μάλιστα, αιχμές για τους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη πως εμφανίζονται, ερήμην του προέδρου, βασιλικότεροι του βασιλέως επιδιώκοντας την πάση θυσία επιβεβαίωση της δικής τους κυριαρχίας στο συνέδριο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησαν, όπως πληροφορούμαστε, και στη χθεσινή (Τετάρτη) συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) οι ομιλητές στις γενικές συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών (ΟΜ) κατά τον προσυνεδριακό διάλογο να προέρχονται από όλες τις τάσεις και, κυρίως, σε αυτές να συζητηθούν τα πολιτικά επίδικα, όπως ποια Ευρώπη θέλουμε, κι όχι οι εσωκομματικοί συσχετισμοί.

Κρούουν, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου πως τα συνεχή αυτογκόλ, όπως με το ζήτημα του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, θα στρέψουν την κοινωνική δυσαρέσκεια για τις κυβερνητικές πολιτικές σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, είτε στην εκλογική αποχή, είτε στην ακροδεξιά, αλλά πάντως όχι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αντεπιχείρημα που ως επί το πλείστον ακούστηκε σχετιζόταν με την έλλειψη επαρκούς χρόνου και την ανάγκη, συνεπώς, γρήγορων διαδικασιών.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, εξάλλου, θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου για τους συνέδρους, οι οποίοι υπολογίζεται πως θα είναι περίπου 5.000.

Σήμερα, επίσης, αποστέλλεται στις ΟΜ ο κατάλογος με τον πιστοποιημένο αριθμό των μελών μιας εκάστης, με το συνολικό αριθμό να υπολογίζεται στις 185.000 με 200.000.

Όπως κι αν έχει, όλες οι τάσεις προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εκλογές ανάδειξης των συνέδρων, καθώς και των νέων συντονιστικών των ΟΜ και των Νομαρχιακών Επιτροπών που θα διεξαχθούν 17 και 18 Φεβρουαρίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν το συνέδριο (23 με 25 Φεβρουαρίου).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ