ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης για παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό: Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα

Αποστολάκης για παραιτήσεις στο Πολεμικό Ναυτικό: Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Βαγγέλης Αποστολάκης για την είδηση των νέων παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ενόψει της αποστολής της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από το ΥΠΕΘΑ, ούτως ώστε να σταματήσει η διαρροή στελεχών. Η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει με σοβαρότητα τη συμμετοχή της χώρας με αποστολή πολεμικού πλοίου στη συγκεκριμένη περιοχή και δεν πρέπει να εμπλέκει τη χώρα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που δεν βρίσκονται υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε τι ανέφερε το ΓΕΕΘΑ για τις αιτήσεις αποστρατείας

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επικαλείται πληροφορίες που δημοσιευθήκαν στα ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες το κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζεται αμείωτο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με 17 παραιτήσεις μελών του πληρώματος της Φρεγάτας «ΥΔΡΑ» που θα συμμετάσχει στην αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Ως τομεάρχης Άμυνας κι ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε αναδείξει το σοβαρότατο ζήτημα του αυξημένου αριθμού παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2023 μέσω κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, στην οποία δεν λάβαμε ικανοποιητική απάντηση. Καθώς, όμως, ο αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών ολοένα κι αυξανόταν, επανήλθαμε επί του θέματος με νέα ερώτηση στα τέλη Νοεμβρίου 2023 για την οποία, όμως, δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση», σημειώνει ο κ. Αποστολάκης.

Ο ίδιος, εξάλλου, υπενθυμίζει πως από την πρώτη στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε πως η συμμετοχή της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» στην αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα ενέχει αυξημένο ρίσκο λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή επιχειρήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ