ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Θα ακούσουμε τις απόψεις της Εκκλησίας - Διαχρονικός ο σεβασμός μας

Μαρινάκης: Θα ακούσουμε τις απόψεις της Εκκλησίας - Διαχρονικός ο σεβασμός μας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Τον σεβασμό που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης στην Εκκλησία και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και είναι απόλυτος εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. 

Η δήλωση έγινε στον απόηχο της απόρριψης της πρότασης του Αρχιεπισκόπου για διενέργεια δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Ο ίδιος, ωστόσο στην συνέχεια σημείωσε ότι ανεξάρτητα από τον σεβασμό προς τον θεσμό της εκκλησίας, η κυβέρνηση στο τέλος της ημέρας θα παραμείνει συνεπής προς τους πολίτες που την εξέλεξαν.

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός και στο πρόσωπο του κ. Ιερώνυμου και λόγω του αξιώματός του, αλλά και λόγω και της δικής του παρουσίας. Η εκκλησία διαχρονικά, ειδικά τα τελευταία χρόνια των πολλών εισαγόμενων κρίσεων, διαδραμάτισε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη βοήθεια ειδικά σε πιο αδύναμους συμπολίτες μας, στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και συνεχίζει να το κάνει και γι' αυτό και υπάρχει διαχρονικός και απόλυτος σεβασμός.

Από κει και πέρα, νομίζω ότι αυτό το οποίο απάντησα, είναι κάτι το οποίο ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στη δημοκρατία μας, στη χώρα μας. Οι κυβερνήσεις έχουν την πρωτοβουλία, μετά την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και πρέπει να εφαρμόζουν και εφαρμόζουν το πρόγραμμά τους, κάτι που κάνουμε κι εμείς» τόνισε στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θ' ακούσουμε και θα συνεχίσουμε ν' ακούμε τις απόψεις της εκκλησίας, της κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σ' αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η χώρα μας έχει πληρώσει πολλά από το διχασμό και σημείωσε «δεν θέλουμε να διχάσουμε. Αλίμονο, αν ένα θέμα το οποίο θεωρώ ότι προστατεύει τα δικαιώματα κάποιων συμπολιτών μας και δεν επηρεάζει κανέναν άλλον και μάλιστα ρυθμίζει μία κατάσταση που, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υφίσταται, αλλά δεν είναι ρυθμισμένη και δημιουργεί κάποιες αδικίες μεταξύ των πολιτών ―παιδιά δύο κατηγοριών―, αλίμονο αν ένα τέτοιο θέμα δίχαζε την κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ