ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πληθαίνουν οι βουλευτές με ενστάσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια - Τι θα πράξουν

ΣΥΡΙΖΑ: Πληθαίνουν οι βουλευτές με ενστάσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια - Τι θα πράξουν
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, Παύλος Πολάκης και Πέτρος Παππάς συνομιλούν στα κοινοβουλευτικά έδρανα στις 4 Οκτωβρίου, 2023

Δεν είναι μόνο ο Παύλος Πολάκης, η Αθηνά Λινού, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και εσχάτως ο Βασίλης Κόκκαλης οι μόνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που εκφράζουν διαφωνίες ως προς τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Μαθαίνουμε και για άλλον ή άλλους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρεια και οι διαφωνίες των οποίων δεν σταματούν στο ζήτημα της επιβληθείσας κομματικής πειθαρχίας, αλλά πηγαίνουν και στην ουσία, αν και αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει το περιεχόμενο του νομοσχέδιου που θα κατατεθεί στη δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Είναι βέβαιο, πάντως, ότι διαφωνούν με την παρένθετη μητέρα, αλλά και με τους χαρακτηρισμούς «γονέας 1» και «γονέας 2» που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Γίνεται λόγος, μάλιστα, και για υπογραφές που μπήκαν επί τούτης χωρίς την πρότερη έγκριση κάποιων βουλευτών οι οποίοι δεν την είχαν καν διαβάσει.

Θεωρείται, πάντως, δύσκολο αυτές οι διαφωνίες να φτάσουν ως του σημείου της ευθείας καταψήφισης του νομοσχεδίου.

Προσπάθεια οργανωτικής προσέγγισης της αλβανικής κοινότητας

Από την άλλη, σε κάθε γωνιά της χώρας περιοδεύουν κομματικά στελέχη στο πλαίσιο περισσότερο της δικτύωσης με την κοινωνία, αλλά και της ανασυγκρότησης των Οργανώσεων Μελών στο δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου.

Επιχειρείται, μάλιστα, και η οργανωτική προσέγγιση της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα σε συνέχεια ή και παραλλήλως με την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη η αλβανική γλώσσα να εισαχθεί στα ελληνικά σχολεία.

«Αδειάζουν» τον Παύλο Πολάκη για τις επιθέσεις του σε δημοσιογράφους και σκιτσογράφο

Στο μεταξύ, με τρόπο «αδειάζουν» τον κ. Πολάκη στην αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις πιο πρόσφατες επιθέσεις του σε δημοσιογράφους και σκιτσογράφο.

Ναι μεν τονίζουν πως επ’ ουδενί εκφράζουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τέτοιες αντιδράσεις, προσθέτουν ωστόσο πως έρχονται ως απάντηση σε προσβλητικές αναφορές ή περιγραφές του Τύπου.

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, πάει πολύ να κουνά το δάκτυλο η κυβέρνηση, της οποίας ο αρχηγός είχε αποκαλέσει από το βήμα της Βουλής ως εγκληματική οργάνωση δημοσιογράφους που ερευνούσαν τα σκάνδαλά της, που αποδεδειγμένα παρακολουθούσε δημοσιογράφους με κοινό κέντρο ΕΥΠ- Predator και που έχει καταστήσει υπόλογη την Ελλάδα στην Ευρώπη για τις διώξεις σε βάρος των λειτουργών του Τύπου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κασσελάκης, εξάλλου, σήμερα, στις 11.30 π.μ., θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, στο γραφείο του στη Βουλή.​

ΔΗΜΟΦΙΛΗ