ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος: Ανέβηκαν οι τόνοι με Κατρίνη για τα περί «σταυρωμένων ψηφοδελτίων»

Επιστολική ψήφος: Ανέβηκαν οι τόνοι με Κατρίνη για τα περί «σταυρωμένων ψηφοδελτίων»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης ΙΝΤΙΜΕ

Μια αναφορά του υφυπουργού Εσωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα Μακεδονίας Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, περί «σταυρωμένων ψηφοδελτίων», προκάλεσε την έκρηξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος μάλιστα «παρέδωσε» τον υφυπουργό στην κρίση του πρωθυπουργού.

«Το ακόμα πιο προωθημένο που ακούσαμε είναι ότι κάποιος μπορεί να επηρεάσει τον εκλογέα, κατά την ψηφοφορία. Εδώ μέσα κανένας δεν ξέρει για το σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που δίνει ο γιος στη γιαγιά, για να πάει να ψηφίσει.

Ο γιος στη μητέρα του για να πάει να ψηφίσει. Δεν το ξέρει κανένας εδώ. Δεν το έχει ξαναδεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης θέλοντας να καταδείξει ως έωλες τις αιτιάσεις των επικριτών του μέτρου της επιστολικής ψήφου, περί δυνατότητας «παρεμβάσεων» στην διαδικασία έτερων προσώπων από τον ίδιο τον εκλογέα.

«Πραγματικά, πέραν των περιπτώσεων συγκυβερνήσεων που είχαν πολύ μικρότερα κόμματα με βουλευτές που τέλος πάντων ήταν και καινούργιοι, δεν έχω ακούσει ποτέ τόσο χαμηλού επιπέδου τοποθέτηση από μέλος της κυβέρνησης.

Είναι ανεπίτρεπτο, απαράδεκτο. Παραδίδω τον κ. Κωνσταντινίδη και την ομιλία του στην κρίση του πρωθυπουργού και αυτού που τον επέλεξαν. Λυπάμαι πολύ για το ύφος και το περιεχόμενο μέλους της κυβέρνησης, που στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί, μιλάει με τέτοια φρασεολογία», αντέδρασε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Απευθύνθηκε δε προς τον κ. Κωνσταντινίδη λέγοντας: «Και να σας πω κάτι κύριε συνάδελφε, ούτε με σταυρωμένο ψηφοδέλτιο δεν ψηφίζεστε μετά από αυτά που είπατε. Να είστε σίγουρος γι΄αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ