ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kαμμένος: Σταθερές κυβερνήσεις δε σημαίνει απαραίτητα μεγάλα κόμματα

Kαμμένος:  Σταθερές κυβερνήσεις δε σημαίνει απαραίτητα μεγάλα κόμματα

Ευρύτερες αλλάγες στο Σύνταγμα και γενικότερα το θεσμικό πλαίσιο ζήτησε ο Πάνος Καμμένος από βήμα της βουλής στην ομιλία του για τον εκλογικό νόμο. 

Παράλληλα ζήτησε την ψήφιση του εκλογικού νόμου από ευρύτερες πλειοψηφίες στη Βουλή.

« Δεν είναι επιχείρημα πως οι σταθερές κυβερνήσεις απαιτούν μεγάλα κόμματα. Αυτή η κυβέρνηση είναι σταθερή αν και συμμετέχουν σε αυτήν κόμματα που προέρχονται διαφορετικούς χώρους» είπε ο κ. Καμμένος. «Μπορύμε να έχουμε συνθέσεις».

Όσον αφορά το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού ο κ. Καμμένος δεν εμφανίστηκε αρνητικός, όμως είπε πως για 15 χρόνια «πολλοί το ζητάνε, κανείς δεν το κάνει. Παράλληλα, επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφου στα 17 έτη όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

Μάλιστα ο κ. Καμμένος ανέφερε πως πρόταση του είναι η κατάργηση του ψηφοδελτίουη Επικρατείας.

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε μεταξύ άλλων την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, την επαναφορά των αρμοδιοτήτων του πρόεδρου της Δημοκρατίας όπως τις όριζε το σύνταγμα του 1986 καθώς και την εκλογή του ΠτΔ από το λαό.

Επίσης αναφέρθηκε και στη σημερινή επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, λέγοντας πως η τοποθέτηση του Λιου για το ελληνικό χρέος δείχνει πως η Έλλαδα πλέον δεν είναι απομονωμένη αλλά έχει ευρύτερες συμμαχίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ