ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο διάλογος Μητσοτάκη - Βορίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο διάλογος Μητσοτάκη - Βορίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ΙΝΤΙΜΕ / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια  παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη στο υπουργικό Συμβούλιο με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη στάση που τήρησε ο Μάκης Βορίδης ο οποίος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο.

Στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Επικρατείας έκανε γνωστό πως σκοπεύει να απέχει από την ψηφοφορία και αργότερα κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου του από την κυβέρνηση.

Ωστόσο χαρακτηριστικός ήταν σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο διάλογος που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Διαφωνώ επί της αρχής με το νομοσχέδιο και κατά τη γνώμη μου από το Σύνταγμα πηγάζει μια έννοια της οικογένειας που δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν θέλω να δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση, γι' αυτό και θα απέχω από την ψηφοφορία», ανέφερε ο κ. Βορίδης κατά την τοποθέτησή του που έγινε σεβαστή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Χαίρομαι που και οι διαφωνίες εκφέρονται με δομημένο τρόπο. Δεν θα μπω στα νομικά ζητήματα, διότι είναι θέμα ισότητας, συμπερίληψης και ελευθεριών», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ