ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Η ανακοίνωσή του

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης - Η ανακοίνωσή του
INTIME

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκέφθηκε σήμερα το Μέγαρο Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, στον οποίο εξέφρασε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από βουλευτής και να αποχωρήσει από την πολιτική.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Βαρβιτσιώτης θα εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

«Έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει»

Στη σχετική ανάρτησή του μέσω των social media, ο κ. Βαρβιτσιώτης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει», ενώ σε άλλο σημείο προσθέτει ότι «έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας».

«Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση», σημειώνει.

Ακόμα κάνει γνωστό ότι παραδίδει τη βουλευτική του έδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, τη θέση του αναλαμβάνει πλέον ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Κυβερνητικές πηγές: Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό η παραίτηση

«Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει κλείσει 25 χρόνια στην πολιτική και θέλει να κάνει το επόμενο βήμα επαγγελματικά στη ζωή του. Είναι σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχετικά με την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από τη θέση του βουλευτή.

Το σχόλιο Μητσοτάκη για την παραίτηση: «Τιμώ το έργο του»

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Τιμώ το έργο του. Με την σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία» τόνισε ακόμα ο Πρωθυπουργός.

Ποιος είναι ο Δημήτρης Καλογερόπουλος

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος αναλαμβάνει ως πρώτος επιλαχών στον Δυτικό Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία τη βουλευτική έδρα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ήταν υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κι έχει υπάρξει στο παρελθόν δήμαρχος Αιγάλεω για οκτώ συνεχόμενα χρόνια από το 2002 έως και το 2010.

Γεννήθηκε στην Δυτική Αθήνα και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Ρώμης και της Φλωρεντίας απ’ όπου αποφοίτησε και έχει μεταπτυχιακό στην Πολεοδομία. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, Αρχιτέκτων – Μηχανικός (με Μελετητικό Πτυχίο στα Ειδικά Κτήρια και στη Χωροταξία), ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Μηχανικών Δυτικής Αθήνας.

Έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του Νοσοκομείου Δυτικής Αθήνας «Αγία Βαρβάρα» (Άμισθος Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. με την αναδιοργάνωση και επέκτασή του, από 50 κλίνες, σε 175 και τη λειτουργεία του με μερικές Εφημερίες).

Διετέλεσε Καθηγητής των ΤΕΙ Πειραιά στο τμήμα Δομικών, επί σειρά ετών.
Διετέλεσε Σύμβουλος στο Υφυπουργείο Αθλητισμού,
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας (ΕΠΣΑ),
Αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και
Πρόεδρος του Πήλινου Στόχου.
Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Για πρώτη φορά ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 1992, όπου και τοποθετήθηκε Νομάρχης Πρεβέζης, σε ηλικία 30 ετών.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής – ΤΕΔΚΝΑ από το 2007 έως το 2011 και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνα,
μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), καθώς και
μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Οργάνωσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης του Ελαιώνα (ΣΟΔΑΕ).

Από το 2004 έως το 2009 προχώρησε όλες τις μεμωνομένες πράξεις εφαρμογής, σύμφωνα με τον Νόμο, για τον Ελαιώνα, απ’ όπου σήμερα προχωρά η δημιουργία των Νέων ΚΤΕΛ. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

Το 2012, τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έως το 2014. Το 2014 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονιστής του Υπουργείου Εσωτερικών για την διαχείριση των αποβλήτων.

Από το 2007 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών έως και σήμερα.
Στην θητεία του, έχει εκλεγεί τρεις φορές Αντιπρόεδρος της Ομάδας του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) στην Επιτροπή των Περιφερειών και τέσσερις φορές Αντιπρόεδρος της ΕτΠ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ