ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδιο Μητσοτάκη-Βούτση στη Βουλή

Επεισόδιο Μητσοτάκη-Βούτση στη Βουλή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε απόσπασμα τηλεοπτικής συνέντευξης του κ. Βούτση θέλοντας να αποδείξει πως υπήρχε φλέρτ της κυβέρνησης με την Χρυσή Αυγή προκειμένου να ψηφίσει τον εκλογικό νόμο.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του κυρίου Βούτση ο οποίος έκανε λόγο για πολιτική αθλιότητα εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας. «Διακινείται εδώ και 20 μέρες αυτή η πολιτική αθλιότητα από στελέχη της παράταξης σας και δημοσιογραφικά κέντρα. Από το 2012 έχουν γίνει εκατοντάδες ψηφοφορίες και με γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου οι αποφάσεις στη βουλή παίρνονται σε σύνολο 300 βουλευτών».

Στον πρόεδρο της Βουλής απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα έδρανα. «Αν είχε ψηφιστεί ο νόμος με 200 ψήφους συμπεριλαμβανομένων της Χρυσής Αυγής θα ίσχυε ή όχι. Γιατί δεν κάνατε ότι και ο Σταύρος Δήμας που είχε πει πως δεν τον ενδιαφέρει να εκλεγεί πρόεδρος με την ψήφο της Χρυσής Αυγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ