ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκαίνια με το think tank της Παιδείας – Γκρίνια για Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκαίνια με το think tank της Παιδείας – Γκρίνια για Πολάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Το think tank της Παιδείας θα είναι αυτό που θα ανακοινωθεί πρώτο από τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως πληροφορείται το CNN Greece, ενόψει και της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Είναι, άλλωστε, και το think tank που συνεδρίασε πρώτο χθες Πέμπτη υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και σε αυτό συμμετέχουν ως επί το πλείστον ακαδημαϊκοί, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν θητεύσει και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τόσο, εξάλλου, το think tank της Παιδείας όσο και τα υπόλοιπα 28 θα υποχρεούνται σε εβδομαδιαία βάση να παραδίδουν ενημέρωση και προτάσεις επί του αντικειμένου τους στον κ. Κασσελάκη, ο οποίος είναι κι εκείνος που διεξάγει αυτοπροσώπως τις τελικές συνεντεύξεις ώστε από τους τελευταίους 200 επιλαχόντες- είχαν υποβληθεί αρχικώς πάνω από 3.000 αιτήσεις- να επιλεγούν 140.

Με λίγα λόγια, ένας ή δύο υποψήφιοι για τα think tanks που έφτασαν ως την τελική επιλογή θα μείνουν απέξω.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο ξεσκαρτάρισμα έγινε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν η συντονίστρια των δεξαμενών σκέψης, Διάνα Βουτυράκου, αλλά και οι βουλευτές Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος και Βαγγέλης Αποστολάκης, μεταξύ άλλων.

Ως προς την ανθρωπογεωγραφία, στο κάθε think tank θα συμμετέχουν και νέοι σε ηλικία και μεγαλύτεροι και ακαδημαϊκοί κι άνθρωποι της αγοράς.

Συμμετέχουν, μάλιστα, και πολλοί ομογενείς.

Από την Κουμουνδούρου, πάντως, διευκρινίζουν πως ναι μεν κάποια από τα 140 μέλη των think tanks θα αξιοποιηθούν και στην προβολή των θέσεων του κόμματος στα ΜΜΕ ύστερα από την απαραίτητη εκπαίδευσή τους σε αυτό το κομμάτι, αλλά πρωταρχικός στόχος είναι να συμβάλλουν στην παραγωγή καινοτόμων πολιτικών που δεν θα απαντούν απλώς στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες ή στις απαιτήσεις της επικαιρότητας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, συνεχίζεται η εσωκομματική γκρίνια για τη δημοσκοπική στασιμότητα η οποία, μάλιστα, αποτυπώνεται στη δυσαρέσκεια πολλών για τη στάση του Παύλου Πολάκη που «δεν αφήνει το ΣΥΡΙΖΑ να αναπνεύσει μακριά από την εσωστρέφεια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παραλλήλως, εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την υποτονική παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κινήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας η Ιωάννα Κολοβού απάντησε αρνητικά στην πρόταση Κασσελάκη για φιλοξενία της στο πατρικό του σπίτι.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα μεταβεί σήμερα στην Πολωνία προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Κρατικό Μουσείο Άουσβιτς– Μπίρκεναου για τη Διεθνή Ημέρα Ολοκαυτώματος και την 79η επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ