ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Καταδικάζει τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ

ΚΚΕ: Καταδικάζει τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το ΚΚΕ «καταδικάζει τις νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, που αποτελούν βήμα της κλιμάκωσης και ρίχνουν νέο 'λάδι στη φωτιά' του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

Όπως επισημαίνει το κόμμα σε σχόλιό του, «κανένα 'δικαίωμα στην αυτοάμυνα' δεν μπορούν να επικαλούνται αυτοί που έχουν σπείρει τον όλεθρο και έχουν κάνει άνω-κάτω την περιοχή, εδώ και πάνω από 20 χρόνια, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις τους, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, για την αλλαγή μη αρεστών σε αυτούς κυβερνήσεων».

«Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη για το πόσο επικίνδυνη είναι η ελληνική εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, με αποστολή φρεγατών, αλλά και με την ανάληψη της διοίκησης πολεμικών αποστολών. Αυτά τα σχέδια πρέπει αμέσως να εγκαταλειφθούν» υπογραμμίζει καταλήγοντας το ΚΚΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείεςεξαπέλυσαν την Παρασκευή (2/2) αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκαταστάσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράνσε Ιράκ και Συρία, κάνοντας πράξη τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου για «αντίποινα».

Τα χτυπήματα εκτιμάται ότι είναι μόνο τα «πρώτα σε μια πολυεπίπεδη απάντηση της κυβέρνησης» του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην επίθεση το περασμένο Σαββατοκύριακο που πραγματοποιήθηκε στην Ιορδανία και που στοίχισε τη ζωή σε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ