ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «πόλεμος» των προσυνεδριακών ομιλιών - Νέο αίμα δίπλα στον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ο «πόλεμος» των προσυνεδριακών ομιλιών - Νέο αίμα δίπλα στον Κασσελάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στο βήμα του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Με την παρουσία κι αρκετών βουλευτών, πέρα από στελεχών, του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί ο Διονύσης Τεμπονέρας να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνει την ερχόμενη Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου και του Μανώλη Χριστοδουλάκη, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στην Κουμουνδούρου, όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στελέχη που κινούνται κοντά στον κ. Τεμπονέρα ισχυρίζονται στο CNN Greece πως η συζήτηση για το μέλλον της ευρύτερης Αριστεράς έτσι κι αλλιώς θα προκύψει από ανάγκη μετά τις ευρωεκλογές και, συνεπώς, η συζήτηση της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει και δημοσίως μια συζήτηση που ήδη γίνεται και παρασκηνιακώς.

Σε αυτό το πλαίσιο, διατείνονται πως οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ανά την περιφέρεια στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση όταν συμμετέχουν σε αυτές στελέχη του Δικτύου Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς του κ. Τεμπονέρα.

Ωστόσο καταλογίζουν στην επιτροπή επιλογής των ομιλητών- με εξαίρεση τον Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος έτσι κι αλλιώς προετοιμάζει την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη- πως σκοπίμως τους αποκλείει.

Από την άλλη, πληροφορούμαστε από μέλη της επιτροπής πως την ώρα που ο μέσος όρος ομιλιών είναι οι δύο ο κ. Τεμπονέρας έχει ήδη μιλήσει σε πέντε εκδηλώσεις, ενώ πάνω από το μέσο όρο ή στο μέσο όρο κινούνται και στελέχη που τον στηρίζουν όπως ο Χάρης Τσιόκας, ο Γιάννης Μπουλέκος κι ο Χρήστος Λαμπρίδης.

Μας κάνουν, μάλιστα, λόγο οι ίδιες πηγές για επιλεκτικότητα των στελεχών Τεμπονέρα ως προς τις περιοχές που θέλουν να μιλήσουν.

«Επενδύουν» στα φρέσκα πρόσωπα

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου επενδύουν στην εξωστρέφεια όχι μόνο με τα αναπτυξιακά συνέδρια- ακολουθεί του συνεδρίου της Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη το αντίστοιχο της Θεσσαλίας στη Λάρισα, το Σάββατο-, αλλά και με την ανάδειξη φρέσκων προσώπων μέσα κι από τα think tanks.

Ένα από αυτά είναι ο Σπύρος Κασάπης, ο οποίος στελεχώνει τη συμβουλευτική επιτροπή των think tanks κι αναλαμβάνει σύμβουλος έρευνας του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως λένε συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπεί το κόμμα που ο κ. Κασσελάκης ονειρεύεται να δημιουργήσει, αυτό δηλαδή της σύγχρονης Αριστεράς.

Ο κ. Κασάπης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Σπούδασε μηχανολόγος αεροναυπηγός και μηχανολόγος ναυπηγός.

Τον Ιανουάριο του 2023 ανακηρύχθηκε διδάκτορας από το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.

Η διδακτορική του διατριβή είχε θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ και στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της ΝΑΣΑ.

Από το Φεβρουάριο του 2023 ζει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια όπου εργάζεται ως ερευνητής στο ερευνητικό κέντρο Έιμς της ΝΑΣΑ.

Ασχολείται με το διαστημικό καιρό, την πρόβλεψη ηλιακών καταιγίδων και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης στην αστροφυσική.

Ως εργαζόμενος στη ΝΑΣΑ ασχολείται ενεργά με την προώθηση της συμπερίληψης στον επιστημονικό χώρο και την επικοινωνία της επιστήμης.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ενεργό συμμετοχή στο προοδευτικό κίνημα ως εργαζόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς κι ως μέλος του συνδικαλιστικού οργάνου των Εργαζόμενων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, του Κόμματος των Δημοκρατών Σοσιαλιστών της Αμερικής και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σπύρος Κασάπης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ