ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα του Πρωθυπουργού: Δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών προτείνει ο Ανδρουλάκης

Ώρα του Πρωθυπουργού: Δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών προτείνει ο Ανδρουλάκης
Eurokinissi

Η στεγαστική κρίση είναι το αντικείμενο της σημερινής (9/2) «Ώρας του Πρωθυπουργού», στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την ώρα καλείται να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη: «Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;».

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Kατά την έναρξη της ομιλία του, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η στεγαστική κρίση έχει γίγαντωθεί με την ευθύνη Μητσοτάκη»:

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση που έχει γιγαντωθεί με ευθύνη Μητσοτάκη. Οι φοιτητές δυσκολεύονται να βρουν σπίτι σε τουριστικούς προορισμούς», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και συνέχισε:

«Περιφρονείτε τις μεγάλες και πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού. Για χιλιάδες Έλληνες πολίτες το δικαίωμα στη στέγαση γίνεται πολυτέλεια. Προτείνουμε μία δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών με χαμηλό αντίτιμο. Ένα μέρος τους θα ανήκει στο δημόσιο και είτε θα κατασκευαστούν από την αρχή, είτε θα ανακαινιστούν και θα μπουν στη δεξαμενή αυτή».

«Προτείνουμε οικονομικά και φορολογικά κίνητρα σε πολίτες για να εντάξουν στο σχέδιο τα σπίτια που έχουν. Δεν θα μπορεί να παραμένει στη δεξαμενή για λιγότερο από 10 έτη. Στόχος να φτάσουμε τις 150 χιλιάδες κατοικίες στη δεξαμένη. Προτείνουμε επίσης περιορισμούς στη βαχυχρόνια μίσθωση. Να απαγορευθεί να διατίθενται σε βραχυχρόνια μίσθωση ακίνητα που αγοράστηκαν για να πάρουν κάποιοι golden visa. Η golden visa είναι φαρμάκι για χιλιάδες νέους στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ