ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πέθανε σε ηλικία 71 ετών, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπως ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974. Εκλέχθηκε βουλευτής Λακωνίας το 2000, το 2004, το 2007, το 2009, τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015.

Από τον Μάιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο 2013 διετέλεσε Ε' Αντιπρόεδρος Βουλής των Ελλήνων. Από τον Ιούνιο 2013 μέχρι τον Ιανουάριο 2015 διετέλεσε Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών και Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας.

Η κόρη του, Νάγια Γρηγοράκου, εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία στις τελευταίες εκλογές.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή μέσω ανάρτησής του στα social media ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

«Έχασα έναν αδελφό. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν είναι πια μαζί μας. Είμαι συγκλονισμένος. Δεν υπάρχουν λόγια. Λεωνίδα, αδελφέ μου!», έγραψε ο κ. Λοβέρδος στον λογαριασμό του στο X.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, από τον οποίο δεν είχε επανέλθει επί πολλούς μήνες αργότερα, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.

Ανδρουλάκης για Γρηγοράκο: «Διέγραψε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και προσφορά»

«Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ένας αγαπημένος φίλος και πολιτικός συνοδοιπόρος, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.

Από το 1974 οπότε και εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ ως την τελευταία του πνοή διέγραψε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και προσφορά.

Δίκαιος και εργατικός υπερασπιζόταν με ορμητικό πάθος τα πιστεύω του και δεν ζύγισε ποτέ το πολιτικό κόστος μπροστά στο εθνικό συμφέρον.

Υπηρέτησε με αφοσίωση τους πολίτες της Λακωνίας και ξεχώρισε για το επιστημονικό του έργο ως ιατρός. Η σκέψη μου είναι στην οικογένειά του, που τόσο αγαπούσε. Ειλικρινή συλλυπητήρια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ