ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ και μανία ο Κασσελάκης για τις εσωκομματικές εκλογές – «Ψήνεται» νέα τάση

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ και μανία ο Κασσελάκης για τις εσωκομματικές εκλογές – «Ψήνεται» νέα τάση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Πυρ και μανία είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με το Οργανωτικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο αποδίδει και την ευθύνη για το ότι είναι τεχνικώς αδύνατη η παράλληλη διεξαγωγή εκλογών ανάδειξης συνέδρων και συντονιστών Οργανώσεων Μελών (ΟΜ) και Νομαρχιακών Επιτροπών το προσεχές Σαββατοκύριακο, με συνέπεια να πάνε ένα μήνα πίσω.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ άσκησε έντονη κριτική (sic) στον πέμπτο όροφο της Κουμουνδούρου για το ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμες οι λίστες των μελών ώστε να αποσταλούν σε κάθε ΟΜ ξεχωριστά, επικαιροποιημένες και με όσους ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Νέα πρωτοβουλία - τάση στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, μαθαίνουμε ότι στο συνέδριο που θα ξεκινήσει μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη με ομιλία Κασσελάκη, θα κάνει την εμφάνισή της και νέα πρωτοβουλία- τάση στελεχών και μελών από όλη την Ελλάδα η οποία πάντως στηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχοι της, ανάμεσα σε άλλους, είναι να προχωρήσει η ουσιαστική ανανέωση του κόμματος με φρέσκο πολιτικό λόγο και φρέσκα πρόσωπα, το οποίο σημαίνει κι εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής άμεσα κι όχι το φθινόπωρο, όπως φαίνεται να προσανατολίζεται η ηγεσία.

«Πώς είναι δυνατό να ανανεώσουμε τις ΟΜ και τις Νομαρχιακές και να μην κάνουμε το ίδιο με την Κ.Ε. η οποία ύστερα κι από την αποχώρηση περίπου 100 μελών της αποτελείται κι από πρόσωπα τα οποία είχαν λάβει μόλις δέκα ψήφους κι από ένα παλιό εκλογικό σώμα των 60.000 μελών», αναρωτιούνται.

Ποιοι στηρίζουν την πρόταση για άμεση εκλογή Κ.Ε.

Η εκτίμηση, μάλιστα, που επικρατεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι η πρόταση για την άμεση εκλογή Κ.Ε. θα είναι πλειοψηφική στο συνέδριο χάρη στη στήριξη που έχει κυρίως από τα μικρομεσαία στελέχη.

Τα σενάρια για την ευρωπαϊκή πορεία του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, πληροφορούμαστε πως στην Κουμουνδούρου ψήνεται ένας τρίτος δρόμος ως προς το ευρωπαϊκό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δηλαδή με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ούτε με τους Ευρωσοσιαλιστές, αλλά με την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού πόλου που να λειτουργεί ως γεφυροποιός των προοδευτικών δυνάμεων και στον οποίο φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Βεβαίως, προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει ενισχυμένος από την κάλπη των ευρωεκλογών, το οποίο πρακτικώς σημαίνει ένα ποσοστό πάνω από 16% που θα του εξασφαλίζει τέσσερις έδρες στην Ευρωβουλή.

Στο μεταξύ, ο κ. Κασσελάκης, σήμερα Πέμπτη, στις 17:00, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριάντ αλ- Μαλίκι, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία, στην πλατεία Συντάγματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ