ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτεινή Αραμπατζή: Αντίθετη και αυτή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Φωτεινή Αραμπατζή: Αντίθετη και αυτή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στον σκληρό πυρήνα των πολέμιων του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κατατάσσεται η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία μεν δεν άνοιξε τα χαρτιά της για την στάση της στην ονομαστική ψηφοφορία, η ομιλία της ωστόσο είναι αποκαλυπτική των προθέσεων της.

Η κυρία Αραμπατζή, ούτως ή άλλως θεωρείται ότι ανήκει στους βουλευτές που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ωστόσο ήταν τόσο έντονα επικριτική στα επιχείρηματά της εναντίον των ρυθμίσεων του νομοθετήματος, ώστε πλέον δεν υπάρχει καμία σκέψη ότι μπορεί να πάει προς την κατεύθυνση της αποχής.

«Σήμερα η τεκνοθεσία, αύριο η παραγγελία. Το νομοσχέδιο εξισώνει το δικαίωμα των ομόφυλων στην παρένθετη μητρότητα, είναι σχεδόν νομοτελειακό ότι θα τους το δώσει το δικαίωμα αυτό ο Ευρωπαίος εισαγγελέας σε ενδεχόμενη προσφυγή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να κριτικάρει και όσους τοποθετούνται υπέρ του νομοσχεδίου.

«Η επίκληση στο συναίσθημα που επιχειρήθηκε, καθώς και ψευτοδιλήμματα του τύπου ''ετερόφυλοι γονείς de facto ακατάλληλοι'' και ''ομόφυλοι γονείς de facto υποδείγματα'' ή νομικά αβάσιμες θεωρίες περί δήθεν de facto κατάληξης των παιδιών ομόφυλων οικογενειών στα ιδρύματα, τη στιγμή που και σήμερα ο νομικός γονέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει τα πάντα στον κοινωνικό γονέα, δεν προσφέρουν στην αλήθεια», ανέφερε η κ. Αραμπατζή.

«Ο ρόλος της μάνας είναι αναντικατάστατος»

Εξάλλου, ανέφερε ότι όσοι επικαλούνται έρευνες σύμφωνα με τις οποίες, τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών έχουν την ίδια ανάπτυξη με τα παιδιά των ετερόφυλων, δεν έχουν εξετάσει την ενήλικη ζωή αυτών των παιδιών, αν και στην ενήλικη ζωή διαμορφώνεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός.

Ακόμη τόνισε ότι ο ρόλος της μάνας είναι αναντικατάστατος και διερωτήθηκε: «Ποιος μπορεί να στερήσει από ένα παιδί τη ζωτική ανάγκη να έχει πατέρα και μητέρα; Να του στερεί το δεσμό με την μητέρα του;» και συμπέρανε: «Μητέρα είναι μόνο μία. Καποιος θα προσποιείται τη μάνα σε αυτή τη συμβίωση και τότε η εικόνα του παιδιού ως προς τα πρότυπα θα είναι θολή».

Τέλος, κατηγόρησε όσους χαρακτηρίζουν «λαϊκιστές» ή «ψηφοθήρες» όσους βουλευτές διαφωνούν με την επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται γύρω από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Δεν απολογείται η κατά συνείδηση ψήφος. Ψηφίζουμε με τις αρχές και τις αξίες μας, με την περί δικαίου αίσθηση», είπε και κατέληξε λέγοντας: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το να εκφράζεις την κοινωνία που σε όρισε να την αντιπροσωπεύεις, ειδικά σε θέματα αξιακά και κοινωνικά είναι παλαιοκομματισμός, ψηφοθηρία, αβουλία, ατολμία, απέναντι στην εκκλησία και το λαό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ