ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια: Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα «όχι» και τις αποχές των βουλευτών τους

Ομόφυλα ζευγάρια: Κόντρα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα «όχι» και τις αποχές των βουλευτών τους
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην ολομέλεια της Βουλής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια με αιχμή τις αποχές των βουλευτών των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων από την ονομαστική ψηφοφορία.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σχολίαζαν πως το νομοσχέδιο ψήφισε το 68% των «γαλάζιων» βουλευτών και μόλις το 66% των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε λιγότερο ποσοστό στα ‘’ναι’’ από τη ΝΔ», ανέφεραν τα γαλάζια στελέχη.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ απάντησαν πως η όποια επιχείρηση αριθμητικών συγκρίσεων είναι ανεδαφική και τουλάχιστον πολιτικά άστοχη, «όταν το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι 20 βουλευτές καταψήφισαν με πρώτο τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρουσίασε μάλιστα διακριτή πλατφόρμα, 31 βουλευτές της ΝΔ απείχαν και ο υπουργός Επικρατείας Μ. Βορίδης χαρακτήρισε το κυβερνητικό νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Αυτή η μεγάλη θεσμική αλλαγή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς από τη συμπολίτευση στήριξαν το νομοσχέδιο μόλις 107 βουλευτές», αναφέρουν από την Χαριλάου Τρικούπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ