ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανησυχία Δένδια για την στάση της Τουρκίας: «Δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της ούτε κατά κεραία»

Ανησυχία Δένδια για την στάση της Τουρκίας: «Δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της ούτε κατά κεραία»
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Την ανησυχία του για την στάση της Τουρκίας, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος – κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής – τόνισε ότι η Τουρκία μπορεί να έχει χαμηλώσει τους τόνους και να έχει σταματήσει τις παραβιάσεις, αλλά δεν έχει αλλάξει τις θέσεις της ούτε κατά κεραία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Τουρκία με την τελευταία Navtex συνδυάζει την κυριαρχία με τη ναυσιπλοΐα.

«Ανησυχώ και ανησυχώ μάλιστα πάρα πολύ. Όταν έχω 100 εκατομμύρια ανθρώπους δίπλα μου να διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο, ανησυχώ και οφείλω να εισηγηθώ στην χώρα μου τρόπους για να διατηρήσει ακέραια την εθνική της κυριαρχία. Αλλιώς εγκληματώ. Εισηγήσεις με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ. Δεν μπορώ να αγνοήσω όμως την πρόκληση που διαφαίνεται πέραν του ορίζοντα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβεβαίωσε ταυτοχρόνως ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνουν τα νησιά μας ανυπεράσπιστα και κατέληξε: « Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν δεδομένων και των πληθυσμιακών και οικονομικών συνθηκών, για να παραμείνει αλώβητη η εθνική μας κυριαρχία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ