ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ινδία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το «μενού» των επαφών

Στην Ινδία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Το «μενού» των επαφών
Ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του κατά την επίσκεψή τους στην Ινδία την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου AP Photo/Manish Swarup

Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη (21/2) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςο οποίος έγινε δεκτός λίγο μετά τις 6:00 το πρωί στο  Προεδρικό Μέγαρο στο Νέο Δελχί από τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι.

Ο πρωθυπουργός κατά την παραμονή του εκεί αναμένεται να πραγματοποιήσει σημαντικές συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του, αλλά και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ινδία είναι η χώρα μας να καταστεί πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη.

Στις 10:00 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του Πρωθυπουργού από τον Πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στο Προεδρικό Μέγαρο της Ινδίας, στο Νέο Δελχί.

Στις 12:00, ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον κ. Modi και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:40, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας Τζαγκντίπ Ντάνκαρ. Στις 18:00, ο Πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εναρκτήρια συνεδρίαση της ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

Στην Ινδία βρίσκεται ήδη, ενόψει της αυριανής επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ,
με τον οποίο χαιρέτισαν απο κοινού το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ