ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος σε Σουλτς: Θα τηρήσουμε δεσμεύσεις, αλλά κάντε διορθώσεις

Παυλόπουλος σε Σουλτς: Θα τηρήσουμε δεσμεύσεις, αλλά κάντε διορθώσεις
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον πρόεδρο της Ευρωβουλής κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο, ζητώντας του όμως να συμβάλλει, ώστε όπου υπάρχουν λάθη να διορθωθούν.

"Θα εκπληρώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευθεί. Πρέπει, όμως, να γίνει γνωστό ότι η Ελλάδα περνάει μια οικονομική κρίση, που είναι και κοινωνική κρίση, η οποία έχει αγγίξει τα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Η παράκλησή μας είναι στην πορεία εκτέλεσης του προγράμματος, όπου υπάρχουν λάθη τα οποία δεν οφείλονται στην Ελλάδα, αλλά σε λάθη υπολογισμών, αυτά τα λάθη να διορθωθούν", σημείωσε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ζήτησε να στηριχθεί η Ελλάδα που αποτελεί τον φύλακα των συνόρων της Ευρώπης.

"Τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα των κρατών - μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως απ’αυτά. Αυτά τα σύνορα θα τα προστατεύσουμε μαζί. Πρέπει να τα προστατεύσουμε μαζί για λόγους ασφάλειας της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας. Και πρέπει να τα προστατεύσουμε με τρόπο που ταιριάζει στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο. Δηλαδή, η Ελλάδα καθορίζει τα σύνορα αυτά, τον τρόπο με τον οποίο τα φυλάσσουμε, αλλά εδώ χρειάζεται η συνεργασία και ιδίως η ενίσχυση τoυ Frontex, ο οποίος πρέπει να μεταβληθεί σε μια πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη", ανέφερε.

Κάλεσε παράλληλα τον Μ. Σουλτς με τη μεγάλη δημοκρατική νομιμοποίηση που έχει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και το μεγάλο δικό του να πρωταγωνιστήσει ώστε να τεθεί τέλος, το συντομότερο δυνατόν, στον πόλεμο της Συρίας.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πλέον Grexit και πως η Ελλάδα "χρήζει αλληλεγγύης και θα την έχει αυτή την αλληλεγγύη", συμπληρώνοντας πως τούτο ισχύει "για οτιδήποτε έχει σχέση με τα οικονομικά" και πως "δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ